Actualitate, Politica

Klaus Iohannis avertizează: Conflictele se pot extinde

Preşedintele României Klaus Iohannis este un om activ şi pe pagina sa personală de facebook. Acesta a scris pe respectivul cont despre subiectele pe care le-a discutat cu preşedintele Franţei, Francois Hollande.
În postarea sa preşedintele României aduce în vedere şi conflictele armate, probabil cu gândul la conflictul militar din Ucraina.

„Într-o lume globalizată, politica externă nu mai poate fi un domeniu îndepărtat și fără efecte directe asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor. Vedem frecvent că evenimentele se propagă la distanță, că deciziile politice dintr-o țară pot influența multe alte țări, iar conflictele se pot extinde de la o zi la alta. În acest context, la dejunul de lucru cu Președintele Franței, am discutat despre temele mari care îi privesc atât pe români, pe francezi, cât și pe toți cetățenii Uniunii Europene: securitatea frontierelor, situația din Ucraina, colaborarea franco-română în domeniul construirii de autostrăzi, proiectele de investiții franceze care înseamnă locuri de muncă în România, schimburile economice și culturale între țările noastre membre cu drepturi egale ale Uniunii Europene, precum și o posibilă contribuție franceză la mai buna organizare a administrației noastre publice, astfel încât fondurile europene sã fie folosite în scopul îmbunătățirii treptate a nivelului de trai al românilor. I-am spus la final Președintelui François Hollande cã legătura dintre țările noastre e ca prietenia dintre doi oameni, care se întărește pe măsură ce se cunosc mai bine și încep să aibă încredere unul în celălalt” spune preşedintele Iohannis pe contul său de facebook.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Klaus Iohannis avertizează: Conflictele se pot extinde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...