Actualitate, Social, Stirea Zilei, Stiri

Jucătorii de șah din Alba Iulia au din nou un loc al lor

După cum mulți albaiulieni știu, în Parcul Unirii, vizavi de hotelul Cetate era o zonă cu mese de șah unde iubitorii sportului minții, dar și jucători de table, remy și cărți (celebrul filcău) se strângeau cu zecile de primăvara devreme până toamna târziu. Personal am întâlnit cazuri în care pasionații acestor sporturi veneau aici și iarna, la temperaturi scăzute, doar pentru a juca jocul favorit și pentru a se întâlni cu prietenii. Pentru că, mai mult ca orice, locul cu mesele de șah a creat o comunitate de oameni cu pasiuni comune, care se reîntâlneau practic zilnic.

În urmă cu câteva săptămâni au început lucrările de reabilitare a Parcului Unirii și jucătorii de șah din parc au fost nevoiți o perioadă să găsească modalități îngenioase de a trece de gardul de protecție pentru a putea juca în continuare, dar săptămâna trecută și locul unde erau mesele de șah a intrat în refacere. Pentru a îi mulțumi pe iubitorii jocurilor amintite mai sus, municipalitatea a adus mese de șah în cochetul părculeț (parcul chinezesc) amplasat între Casa de Cultură a Sindicatelor și Centrul de Proiectări (vezi foto). Mai exact, în această locație au fost aduse patru mese de șah care au fost imediat ocupate de iubitorii jocurilor de șah și de remy (regula nescrisă din parc este: cine ajunge primul are prioritate la joc, oricare ar fi acel joc). Mesele sunt acoperite cu umbrele mari pentru a-i proteja pe oameni desoare și de ploaie.

Am vorbit cu câțiva jucători de la mese care mi-au spus că le pare rău după locul din Parcul Unirii, dar și înțeleg situația și se bucură că au din nou un loc unde să își joace jocurile favorite. În plus, speră că soluția aducerii meselor în parcul chinezesc este doar una temporară și, odată cu finalizarea lucrarilor din Parcul Unirii, acolo să găsească un nou loc dotat cu mese și bănci noi, unde să poată să își practice pasiunea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...