Actualitate

Jucariile secolului XXI: tehnologie si inovatie

Traim in secolul in care dezvoltarea tehnologica si stintifica este in plina expansiune si se dezvolta cu o rapiditate incredibila. Aceasta dezvoltare vine dupa sine cu cresterea vitezei de circulatie a informatiei, fapt care ne-a schimbat definitiv si irevocabil  viata si modul nostru de a trai. Observam cum pe zi ce trece suntem acaparati si depasiti de tehnologie chiar si in momentele simple ale vietii,cum ar fii cititul presei, gasirea unei retete de prajituri, sau chiar verificarea notelor copiilor nostri. Realizam ca viata noastra este direct dependenta de tehnologii conectate prin Internet drept urmare putem spune ca o mare parte din viata noastra ne-o petrecem in spatiul virtual.

Absolut toate domeniile au fost nevoite sa tina pasul cu tehnologia actuala si sa se dezvolte odata cu aceasta. Pentru industria jucariilor, a fost o adevarata provocare sa produca jucarii tehnologizate. Stim deja ca  timpul in care un copil este atent la un joc cu piese fizice este mult mai mic decat in generatiile anterioare, tocmai de aceea se incearca o schimbare de plan pentru a aduce nivelul jucariilor la nivelul tehnologiei actuale, astfel incat acestea sa fie pe placul celor mici. In acest sens, dorim sa va prezentam cateva din jucariile minune ale secolului nostru.

  Ochelari- realitate virtuala

            Demn de filmele SF pe care le vedeam la televizor, ochelarii VR, sunt unul dintre dispozitivele revolutionare are secolului nostru. Cum putem sa ii facem pe copiii acestei generatii sa isi imagineze lucruri pe care nu le-au vazut  sau nu le-au trait si probabil niciodata si nu le vor vedea prea curand, decat in pozele de pe Internet. Desigur tehnologia a gasit o solutie pentru aceasta problema  creand aceste jucarii sub forma unor ochelari , care te duc mai aproape de realitatea virtuala si o face sa para cat se poate de naturala. Aceasta jucarie urmareste miscarea capului 360 grade, si va proiecta pe ecran de la filme, piese de teatru ,sau poti vizita chiar si cele mai exotice locuri

            Creionul 3 D

             Observam ca in prezent exista tot mai multe unitati de invatamant care au fost dotate cu laptopuri sau tablete, perimitandu-le celor mici dezvoltarea unor aptitudini specific. Odata cu  digitalizarea mediului scolar, procesul de invatare devine mult mai distractiv si interactiv. In acest sens, in SUA, au introdus in gradinite si scoli, creionul 3D.  Acesta dezvolta  creativitatea, imaginatia si spiritul tehnic, reusind sa ajunga la rezultatul scontat mult mai repede decat prin procedeele clasice cu care eram deja obisnuiti. Bineinteles ca acest sistem de invatare este strans legat de distractia si starea de bine a copilului tau .

             Kit robotic STEM, Brat robotic programabil                                                                              

Spre deosebire de jucariile copilariei noastre, noua generatie de jucarii ii ajuta pe cei mici sa inteleaga cum functioneaza si cum se construiesc diverse masinarii. Exemplul de fata ne aduce in prim plan un Brat robotic format din 198 de piese care il va ajuta pe cel mic sa inteleaga cum se construieste un brat roboti similar cu cele intalnite in fabricile de astazi. Dupa ansamblarea lui , robotul este  conectat la PC si il vei putea  manevra de la distanta. Bratul robotic, este o jucarie pedagocica atat prin ansamblarea lui cat si prin joaca propriu zisa cu kit-ul deja construit. Acest tip de jucarii implica sistemul de invatare D.I.Y (do it yourself) acesta ajutandu-i pe cei mici sa inteleaga bazele roboticii, cateva elemente de electronica si mecanica. Desi pentru noi aceste lucruri  erau posibile abia in clasele liceeale, aceste jucarii sunt create pentru copii de peste 4 ani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 august 2020

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...