Actualitate, Social

Joi: Vernisaj cu degustare de mâncăruri şi băuturi romane la Palatul Apor

1Proiectul DE GUSTIBUS – Bucătăria romană și obiceiurile culinare în Apulum-ul antic lansează joi, 7 noiembrie, ora 16, evenimentul DE GUSTIBUS TABERNA ROMANA – vernisaj cu degustare de mâncăruri şi băuturi romane, organizat în spaţiul expoziţional al Palatului Apor, str. Gabriel Bethlen, nr.5, Alba Iulia.

Vă poftim să treceți pragul tabernei noastre pentru a trăi experiența inedită a unui convivium roman – adică să luăm masa împreună – și a unui symposium – să degustăm tot împreună, într-o ambianţă autentică, savoarea băuturilor romane.

Bucatele alese și variate, dansul, muzica, sunt doar o parte dintre surprizele care îi așteaptă pe cei care vor poposi în taberna romane.

Într-o atmosferă de petrecere şi voie bună vă veţi întâlni cu soldații din Garda romană de la Apulum, gladiatorii Ovidius, Darius şi Hadrianus dar şi cu negustorii şi meşteşugarii daci, romani petrecăreţi şi fete frumoase.

Proiectul a fost declarat câștigător de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) în urma sesiunii de finanțare a proiectelor culturale, etapa a II-a/2013 la aria Activități Muzeale.

Instituția organizatoare a proiectului DE GUSTIBUS : Bucătăria romană și obiceiurile culinare în Apulum-ul antic este Muzeul Național al Unirii Alba Iulia aflat de această dată într-o binevenită colaborare cu Institutul de Arheologie Sistemică Iuliu Paul din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia.

Proiectul menține aceeași direcție a programelor de reenactment istoric cu finanțare AFCN, organizate și promovate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia ( Ţinutele Istoriei, Ţinutele Istoriei II – Garda Romană de la Apulum și Ţinutele Istoriei III – Războinicii Daci) între 2010 şi 2013.

Prezentând o abordare nouă a activităților și manifestărilor de reenactment, venim în completarea acțiunilor de reconstituire istorică organizate până în prezent prin valorificarea şi promovarea moştenirii culturale din viața cotidiană antică: obiceiurile și alimentația la romani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...