Actualitate

JOI: Simulare a unei situaţii de urgenţă, generată de explozii la sondele de gaz din Cetatea de Baltă

ISU AlbaÎn baza Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2014, în data de 20 martie 2014, în comuna Cetatea de Balta va avea loc, începând cu ora 10.00, un exerciţiu cu tema „Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a instituţiilor judeţene (ISU, IPJ, IJJ, Garda de Mediu, A.P.M.), a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetatea de Baltă, a SNGM ROMGAZ S.A. şi a forţelor de cooperare de la ISU Mureş şi Sibiu, pentru coordonarea intervenţiei şi gestionarea situaţiilor de urgenţă în cazul producerii unor accidente tehnologice urmate de explozii şi incendii la sonde de gaz, din cadrul depozitelor de înmagazinare gaz, cu implicaţii în afara amplasamentului”.

La exerciţiu vor participa Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cetatea de Baltă, I.P.J. Alba – 2 echipaje, I.J.J. Alba – un echipaj asigurare pază şi ordine, SNGN ROMGAZ S.A., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş – Secţia de pompieri Târnăveni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu – Detaşamentul de pompieri Mediaş, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, Agenţia de Protecţie a Mediului Alba, Ocolul Silvic Târnăveni.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unor accidente tehnologice urmate de explozii şi incendii la sondele de gaz de la depozitul de înmagazinare a gazului Cetatea de Baltă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...