Actualitate, Sport

JOI: CSU Alba Iulia întâlnește ”lanterna roșie” SCM CSȘ Craiova

csu-alba-iulia1Mâine, 27 februarie, cu începere de la ora 12:00, în Sala de Sport a Universității, într-un meci care contează pentru etapa a XXII-a a Campionatului Național de baschet feminin, CSU Alba Iulia întâlnește ”lanterna roșie” SCM CSȘ Craiova. Partida se anunță una dezechilibrată, cu echipa gazdă clar favorită, având în vedere că joacă pe teren propriu, are un lot mult mai valoros decât al craiovencelor, se poziționează cu 12 locuri mai sus în clasament, și are avantaj clar în întâlnirile directe.

Prestația din campionat de până în prezent arată clar diferența din acest moment între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia ocupă poziția a doua în clasament și a reușit să obțină până în acest moment 19 victorii, înregistrând două înfrângeri, ambele cu campioana ICIM Arad. De cealaltă parte, craiovencele se clasează pe ultimul loc, cu un singur succes și 19 partide pierdute și se luptă pentru a nu termina ca ”lanternă roșie” campionatul.

În întâlnirile directe, scorul este clar favorabil gazdelor, 9-3 (o a 13-a confruntare terminându-se egal, 69-69, în returul Cupei României din sezonul 2010/2011), sportivele din Alba Iulia reușind însă să își adjudece ultimele 9 partide față în față. În ultima dintre confruntările directe, în manșa tur a actualului sezon, disputată în Sala Ion Constantinescu din Craiova, CSU s-a impus fără niciun fel de probleme, scor 103-53 (32-17, 25-17, 20-11, 26-8), sportivele antrenate de Miroslav Popov dominând meciul de la un capăt la altul, tehnicianul sârb introducând în teren alternativ două echipe pentru a testa mai multe scheme de joc.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de șase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce SCM Craiova dispune doar de sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, doar de sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, trupa din județul Dolj are în echipă doar baschetbaliste din România, cele mai experimentate și periculoase fiind Irina Borș și Janina Ninu (Simionca).

Meciul de mâine este unul special pentru jucătoarea de la CSU, Larisa Toma, care a evoluat pentru SCM Craiova în sezonul precedent.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...