Actualitate, Stiri

JOI: Conferinţa regională privind comunicarea pentru programul REGIO în Regiunea Centru

Foto-sediu-ADR_CentruReprezentanţii reţelei regionale de multiplicatori de informaţii pentru programul REGIO se reîntanesc joi, 8 mai 2014, la Conferinţa Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operaţional Regional, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru. În cadrul întâlnirii vor fi prezentate cele mai recente date privind absorbţia fondurilor europene prin proiectele finanţate de Programul Operaţional Regional în Regiunea Centru şi se vor discuta cele mai bune metode de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020, ţinând cont de experienţă deja acumulată în anii 2007-2013 pentru derularea proiectelor finanţate de REGIO.

ADR Centru organizează acest eveniment pentru promovarea programului REGIO şi a impactului pe care proiectele cu finanţare nerambursabilă din resursele Fondului European pentru Dezvoltare Regională îl au la nivelul Regiunii Centru. Discuţiile vor gravita în jurul prezentărilor realizate de comunicatorii REGIO, care vor spune ”povestea” fiecărui proiect, de la idee, la realizare, dar şi a modului cum mai bine de 520 milioane euro, fonduri nerambursabile, sunt menite să dezvolte climatul socio-economic regional. Se va vorbi despre proiectele de creştere a siguranţei publice în marile oraşe, de investiţiile în învăţământ, dar şi în reabilitarea fostelor situri industriale poluate. Participanţii îşi vor împărtăşi experienţă în ceea ce priveşte transformarea urbană modernă, pe baza Planurilor Integrate de Dezvoltare, dar şi despre atragerea de fonduri în mediul social, în sănătate şi în structurile de sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale. Temele pregătite de gazde, experţii ADR Centru, vor viza nu numai modul cum se face o publicitate eficienta proiectelor cu finanţare nerambursabilă, dar şi noile direcţii de dezvoltare creionate de noul Program Operaţional Regional 2014-2020, care capătă tot mai mult contur, în timp ce implementarea actualului POR 2007-2013 se apropie de sfârşit!

„În aceşti aproape şapte ani de implementare a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, partenerii noştri şi beneficiarii proiectelor REGIO au dat dovadă de creativitate şi de interes tot mai mare în promovarea acestui brand. Acest lucru devine tot mai vizibil şi Programul este tot mai bine cunoscut în regiune. Continuăm să acordăm mare atenţie implementării eficiente a proiectelor REGIO, dar pe baza experienţei dobândite,  stabilim noile politici regionale de dezvoltare, destinate îmbunatăţirii vieţii cetăţenilor”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...