Cultura, Evenimente, Stiri, Stiri Sebes

Joi, 9 mai, la Lancrăm se va decerna Premiul Național de Poezie ,,Lucian Blaga” – Opera Omnia, ediția a III-a

Instituirea unui premiu care să poarte numele marelui om de cultură Lucian Blaga a fost un demers firesc și necesar având în vedere personalitatea culturală complexă și aportul adus de marele poet și filozof Lucian Blaga la promovarea culturii românești pe plan internațional. Ediția din acest an a evenimentului va avea loc în data de 9 mai 2019, începând cu ora 11:00, la Casa Memorială ,,Lucian Blaga” din Lancrăm, unde se va decerna pentru a treia oară Premiul Național pentru Poezie ”Lucian Blaga”- Opera Omnia.

La prima ediție, Premiul Național pentru Poezie ”Lucian Blaga” – Opera Omnia i-a fost acordat domnului Adrian Popescu, poet, prozator și eseist, originar din Cluj Napoca iar la a doua ediție premiul i-a revenit poetului Emil Brumaru din Iași.

Anul acesta cei șapte scriitori nominalizați sunt, în ordine alfabetică: Ana Blandiana, Gabriel Chifu, Nichita Danilov, Ileana Mălăncioiu, Ioan Moldovan, Ioan Moldovan, Ion Mureșan și Ioan Es Pop. Cei șapte au fost nominalizați de un juriu format din reprezentanți ai filialelor Uniunii Scriitorilor din România iar jurizarea va avea loc la Alba Iulia în data de 8 mai 2019, juriul fiind format din: Nicolae Manolescu (președinte al juriului), Gabriel Coșoveanu, Dan Cristea, Irina Petraș, Iulian Boldea, Gheorghe Grigurcu, Răzvan Voncu.

Programul evenimentului de decernare ce va avea loc la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm va cuprinde:

  • Omagiu poetului Lucian Blaga
  • Anunțarea scriitorilor nominalizați și anunțarea laureatului
  • Laudatio pentru laureate
  • Decernarea premiului
  • Cuvântul laureatului
  • Recital de poezie susținut de poeții nominalizați
  • Recital de chitară clasică susținut de „Trio Alla Breve”

Proiectul face parte din programul 8IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.5 Cultura Suport și este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga ” Alba, Centrul Cultural Lucian Blaga Sebeș și Uniunea Scriitorilor din România- Filiala Alba-Hunedoara.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 mai 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...