Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Izbândă istorică la Primăria Sebeş… primul proiect pe fonduri europene

Pentru prima dată în istoria Sebeșului, Primăria a reuşit să acceseze peste un milion de euro, din fonduri europene.

Proiectul se numeşte „Dezvoltarea economică socială prin înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale” şi va genera… 20 de noi locuri de muncă, în cadrul a două întreprinderi sociale.

20 de locuri de muncă e cam puţin, dar hai, treacă-meargă…

Cele două întreprinderi sunt un centru de informare turistică, prin care se va promova zona turistică Sebeș și unde se vor vinde pachete turistice, în țară și străinătate, la cel mai mic preț și o minitipografie unde se va edita nouă revistă a Primăriei Sebeș, precum și materiale publicitare, diverse.

Proiectul are termen de finalizare 31 decembrie 2015 și are ca parteneri două ONG-uri din Cluj (deocamdată cu numele ţinute la secret).

Primăria urmează să lanseze un concurs de soluții, pentru proiectarea zonei centrale a Sebeșului, iar consilierii locali vor alege una dintre cele două soluții ale ale Studiului de Fezabilitate din Parcul Arini Sebeș, care cuprinde și lacul de agrement.

*E foarte adevărat că Sebeşul nu prea are nevoie de fonduri europene, pentru că are venituri uriaşe din taxele şi impozitele plătite de firmele străine care îşi au aici unităţi de producţie…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...