Actualitate, Stiri

ISU Alba a reprezentat o atracţie în săptămâna „Şcoala Altfel”

elevi la ISUSăptămâna „Şcoala Altfel” a fost un bun prilej pentru elevi să se familierizeze cu diverse meserii. Pentru aproximativ 1.400 de copii, poate cea mai interesantă vizită de săptămâna trecută a fost cea la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, unde au fost lăsaţi să urce în ambulanţele SMURD, să folosească staţia de amplificare, dar şi să folosească furtunurile de apă pentru stingerea unor incendii fictive.

În cadrul programului educaţional „Şcoala altfel”,  porţile subunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea”al jud. Alba au fost larg deschise, în perioada 07 – 11 aprilie 2014, pentru toţi copiii de la instituţiile de învăţământ din judeţ, care au dorit să cunoască mai multe despre activitatea pompieriilor militari.

De-a lungul celor cinci zile, peste 1400 de elevi au trecut pragul subunităţilor din cadrul ISU Alba, având ocazia să afle cât mai multe lucruri despre tehnica de intervenție folosită de către pompieri pe timpul situațiior de urgență.

Copiii prezenţi au primit informaţii, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, tipurile de misiuni la care participă, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. Atracţia a fost, de departe, „o tură” cu ambulanţa SMURD, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Elevii au vizitat, pe rând, interiorul ambulanţei, unde li s-a explicat, din partea paramedicilor care o deservesc, rolul şi amplasarea echipamentelor de salvare, apoi au avut ocazia să folosească, din mers, staţia de amplificare. Alte „echipe” de mici pompieri au folosit furtunurile cu apă ale autospecialelor pentru stingerea unor incendii imaginare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...