Actualitate, Educatie, Stiri

ISJ Alba a publicat circumscripţiile şcolare şi numărul claselor pregătitoare din judeţ. Vezi aici lista completă

foto: enational.ro
foto: enational.ro

Cu o săptămână înainte de startul înscrierilor pentru clasa zero, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat lista circumscripţiilor şcolare dar şi numărul total de clase pregătitoare disponibile în fiecare unitate de învăţământ din judeţ. Părinţii care doresc să afle mai multe detalii pot accesa site-ul ISJ Alba.

Potrivit Ministerului Educaţiei, procedura de înscriere a copiilor în învăţământul primar începe astăzi, 17 februarie şi se va încheia pe 18 aprilie. Lista completă a locurilor disponibile în şcolile din Alba pentru clasele pregătitoare poate fi consultată aici. De asemenea, M.E.N. a publicat calendarul înscrierilor pentru anul şcolar 2014-2015. Astfel, prima etapă de înscriere are loc începând cu data de 24 februarie, până pe 14 martie şi constă în completarea de către părinţi a cererilor-tip de înscriere, fie online, fie direct la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copilului. În zilele de 21-22 martie, se vor afişa pe site-ul ISJ Alba, precum şi în şcoli, listele nominale cu candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase neocupate şi listele cu copiii neînscrişi după prima etapă. Perioada 24 martie – 18 aprilie este destinată celor care nu şi-au înscris copiii în prima etapă şi celor care nu au reuşit să-şi înscrie micuţii în şcoala dorită.

Copiii care vor avea împlinită vârsta de 7 ani înainte de începerea anului şcolar, dar care nu au parcurs clasa pregătitoare,  vor putea fi înscrişi direct în clasa I, începând cu data de 24 februarie. Părinţii vor avea timp până pe 14 martie să depună solicitările de înscriere la şcolile de circumscripţie. Între 24 martie şi 4 aprilie, vor fi depuse cererile de înscriere la alte şcoli decât cea de circumscripţie. Listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I vor fi afişate pe data de 11 aprilie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...