TEATRU ALBA
Actualitate

IPJ Alba: Sărbători de iarnă în siguranţă!

soferi-iarnaPentru ca cetăţenii judeţului nostru să poată cinsti cum se cuvine Sărbătorea Sfântă a Naşterii Domnului şi Noul An ce vine, poliţiştii din judeţul Alba se vor afla la datorie şi vor veghea la liniştea semenilor lor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune va întreprinde toate demersurile pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate şi în perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, vor fi intensificate acţiunile de asigurare a climatului de siguranţă publică şi va fi asigurată prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

În acest sens, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona zilnic cu peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 56 de mijloace auto.

Cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

– Aveţi în permanenţă în supraveghere buzunarele, geanta, bagajele şi nu păstraţi sume de bani în buzunarele laterale ale vestimentaţiei;

– Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă!

– Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autovehiculului şi dotaţi-l corespunzător pentru sezonul rece;

– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate şi nu lăsaţi în interiorul acestuia obiecte de valoare sau documente;

– Nu conduceţi autovehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice şi adaptaţi întodeauna viteza la condiţiile de drum, trafic şi meteo;

– Nu exageraţi cu alcoolul iar pe cei care au consumat prea mult şi au tendinţe de agresivitate, nu-i încurajaţi, evitaţi-i!

– supravegheaţi copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

– În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

În prag de Sărbători dorim tuturor cetăţenilor din judeţul nostru să petreacă cu bucurie Sărbătoarea Crăciunului iar Noul An să le aducă sănătate, bucurii şi împliniri, alături de cei dragi.

Distribuie Acum

20 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...