Actualitate, Stiri

IPJ ALBA. „Roadele” acţiunii Blocada în judeţul Alba

În perioada 28-31 august 2014 polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat 25 de acțiuni la nivel judeţean, au instituit 30 de filtre rutiere, constatând astfel 23 de infracțiuni, dintre care 20 în flagrant.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 4 arme (una letală şi 3 neletale).

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 889 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 162.740 lei, dintre care 73 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 8 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite – ne anunţă reprezentanţii IPJ Alba.

Cele mai multe sancţiuni (777) au fost aplicate pentru comiterea de abateri rutiere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 464 pentru viteză. Ca măsură complementară, au fost reţinute 31 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Acţiunea Blocada a fost organizată în luna august de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria.

În această perioadă, poliţiştii rutieri împreună cu cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase au desfăşurat activităţi preventiv–reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba iar poliţiştii Serviciului Transporturi au acționat punctual în trenurile de călători şi în gări.
Blocada în luna august

În perioada 5-31 august 2014 au fost înregistrate 118 infracţiuni, din care 92 în flagrant, cele mai multe (63) la regimul rutier.

De a semenea fost efectuate 146 de filtre rutiere, reţinute 119 permise de conducere şi 92 de certificate de înmatriculare. Totodată au fost aplicate 4656 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 836.274 lei.

În ceea ce priveşte sancţiunile contravenţionale, 3.948 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 439 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 107 la Legea 12/1990 privind comerţul.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...