Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri teius

IPJ Alba recomandă șoferilor care folosesc drumurile publice județene să conducă prudent

În această perioadă, polițiștii rutieri din Alba acționează pentru fluidizarea traficului rutier și pentru prevenirea accidentelor produse din cauza nerespectării regulilor de circulație. IPJ Alba recomandă conducătorilor auto să conducă prudent.

Siguranța traficului rutier rămâne o prioritate a polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba. Acțiunile vizează atât fluidizarea traficului, care în această perioadă este aglomerat, mai ales pe DN 1, pe tronsonul Sebeș – Alba Iulia – Aiud, cât și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și neacordarea de prioritate.

În această perioadă, polițiștii folosesc 11 aparate radar care sunt amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto faptul că unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților și că viteza este a doua cauză de mortalitate, în ultimii ani.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm să conduceți prudent!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...