Locale, Stiri

IPJ Alba: ”În 2019, siguranța cetățeanului a crescut în municipiul Alba Iulia”

În municipiul Alba Iulia s-a menținut trendul descendent al infracționalității. În anul 2019 au fost înregistrate mai puţine infracțiuni stradale, mai puţine furturi și mai puține infracțiuni contra persoanei decât în anul 2018.

Din analiza datelor statistice înregistrate la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia rezultă că, în anul 2019, în municipiul Alba Iulia și în localităţile rurale arondate au fost înregistrate cu 4,3% mai puţine sesizări de infracțiuni decât în anul 2018.

Criminalitatea contra persoanei a scăzut în municipiul Alba Iulia și în localitățile rurale arondate cu 7 %, iar numărul de infracțiunilor contra patrimoniului a scăzut cu 4,6 %.

Dintre infracțiunile contra persoanei, ponderea cea mai mare o deţin faptele de lovire sau alte violenţe, care faţă de anul 2018 au înregistrat o scădere cu 11,5% (de la 406 la 359 de fapte). Au crescut, în schimb, cu 11 %, numărul faptelor de ameninţare.

Faţă de anul 2018, infracţiunile contra patrimoniului au a scăzut cu 4,6 %. Furturile reprezintă 45,2 % din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, indicator în scădere faţă de anul 2018, cu 9 %.

Au fost mai puţine furturi stradale (-27), din societăți comerciale (-15) din buzunare (-21) și din locuințe (-1). În schimb a crescut numărul furturilor din autovehicule (+5) și a celor din curți și anexe (+21).

În ceea ce priveşte infracționalitatea stradală, din analiza indicatorilor statistici, se constată că în anul care a trecut, în stradă, au fost înregistrate, cu 13 %, mai puţine infracțiuni, marea lor majoritate fiind furturi (84%).

În ceea ce privește siguranţa traficului rutier, în anul 2019 au fost înregistrate 33 de accidente grave de circulație, soldate du decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 36 de persoane și rănirea ușoară a 17 persoane.

Poliţiştii de la rutieră, împreună cu cei de la ordine publică, au aplicat 10.895 de sancţiuni contravenţionale, din care 42% pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au reţinut, în vederea suspendării 614 permise de conducere şi au retras 295 de certificate de înmatriculare.

Din analiza indicatorilor statistici rezultă menținerea trendului descendent al infracționalității, înregistrate, în ultimii 3 ani, în municipiul Alba Iulia și în localitățile rurale arondate.

În anul 2020, poliţiştii din Alba Iulia vor urmări, cu precădere, creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, creșterea siguranței stradale și creșterea siguranței rutiere.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 ianuarie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...