Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius, Tech

IPJ Alba – Ce trebuie să știe reprezentanții societăților comerciale și persoanele fizice autorizate care dețin bunuri și valori

Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă campania de informare publică privind condițiile legale de instalare și funcționare a sistemelor de supraveghere video. Persoanele juridice și persoanele fizice autorizate, care dețin bunuri, cu orice titlu, sunt obligate să asigure paza acestora.

În perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, desfășoară campania de informare publică cu privire la aspectele legislative aplicabile domeniului protecției bunurilor și persoanelor.

În continuarea informărilor, polițiștii aduc în atenția persoanelor juridice și persoanele fizice autorizate, care dețin bunuri, cu orice titlu, prevederile Legii 333 din 2003 privind paza bunurilor și valorilor și a normelor de aplicare a acesteia, referitoare la modul în care trebuie să-și protejeze bunurile deținute.

Astfel, asocierea măsurilor şi a mijloacelor de siguranţă prin introducerea mijloacelor mecanofizice de protecţie şi a sistemelor de detecţie, supraveghere şi alarmare se face în baza analizei de risc la efracţie, elaborată, de către un evaluator de risc, la securitate fizică, care va stabili care sunt metodele și mijloacele optime pentru realizarea unei protecții adecvate.

Evaluatorii de risc se regăsesc în Registrul Național al Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizică, care este postat pe site-ul Poliției Române https://www.politiaromana.ro/ro/structura-politiei-romane/unitati-centrale/directia-de-ordine-publica/serviciul-sisteme-de-securitate-private/registre-nationale.

Neîndeplinirea acestei obligații se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 octombrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...