Actualitate, Social

IPJ Alba: Campania „Verde la educaţie pentru circulaţie”

Verde-la-educatie-pentru-circulatieAnaliza evoluţiei dinamicii accidentelor grave de circulaţie a relevat faptul că la nivel naţional, în primele 8 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-au înregistrat 204 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie copii cu vârsta între 5 şi 10 ani, cu 10 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în urma acestora a rezultat decesul a 20 de copii şi rănirea gravă a altor 189, cifre care prezintă de asemenea un trend crescător.

În vederea promovării unui comportament rutier responsabil, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Lidl Discount S.R.L. a iniţiat la nivel naţional Proiectul „Verde la educaţie pentru circulaţie”, adresat deopotrivă copiilor şi părinţilor acestora.

Prima acţiune, care este adresată  copiilor cu vârsta între 5 şi 10 ani, se va desfăşura duminică, 29 septembrie, între orele 10.00 – 12.00, în toate parcările aparţinând Lidl Discount din ţară. În judeţul Alba, activitatea va fi organizată în parcările magazinelor Lidl din Aiud, Sebeş şi Blaj şi Cugir.

Evenimentul va cuprinde mai multe etape  în cadrul cărora poliţiştii rutieri, alături de partenerii din proiect, vor explica semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie destinate pietonilor iar participanţii vor fi invitaţi să demonstreze practic modul în care au înţeles să respecte normele rutiere, în minipoligoanele ce vor fi special amenajate. La final, participanţii la concurs vor fi premiaţi.

Vă aşteptăm să participaţi la aceste activităţi, din care vor avea de învăţat atât cei mici, cât şi cei mari.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...