Actualitate, Stiri

IPJ ALBA: În anul 2014 Serviciul Imigrări a înregistrat 954 străini pe teritoriul judeţului, 28 cu şedere ilegală

Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, la sediul Serviciului pentru Imigrări Alba, în cadrul unei şedinţe privind situaţia cetăţenilor străini de pe teritoriul judeţului Alba în anul 2014.

În cadrul întâlnirii prezidate de chestorul principal de poliţie dr. Nelu Pop, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, au fost prezentate statisticile privind cetăţenii străini care s-au aflat în judeţul Alba în anul 2014.

Serviciul Imigrări Alba ne furnizează aceste date: la sfârşitul anului 2014, în evidenţele Serviciului se aflau înregistraţi 954 cetăţeni non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, proveniţi din 58 ţări ale lumii. Cei mai mulţi cetăţeni aflaţi în judeţul Alba provin din: Republica Moldova (171), Turcia (54), China(28), Italia (305), Germania (119), Franţa (23), Austria (24).

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost depuse 28 de invitaţii, dintre care 27 au fost admise şi una a fost respinsă.

În anul 2014 au fost primite 5 cereri pentru eliberarea de autorizaţii de muncă lucrătorilor angajaţi în muncă sau detaşaţi. Ca urmare, au fost eliberate 4 autorizaţii de muncă pentru lucrător permanent şi o autorizaţie de muncă unui student.

În perioada analizată au fost primite 357 cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de şedere temporară sau permanentă, înregistrarea rezidenţei temporare sau aprobarea rezidenţei permanente în România, schimbarea reşedinţei, dintre care, pentru cetăţeni din state terţe, un număr de 180, iar pe spaţiul UE şi SEE, un număr de 167.

Ca urmare, au fost emise 357 documente care atestă rezidenţa pe teritoriul României, din toate categoriile: permise de şedere temporară şi permanentă pe teritoriul României, certificate de înregistrare a rezidenţei şi cărţi de rezidenţă temporară şi permanentă pentru membrii de familie ai cetăţenilor proveniţi din statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European. În perioada de referinţă, a fost revocat dreptul de şedere pentru 10 cetăţeni non comunitari care nu mai îndeplineau condiţiile ce au stat la baza eliberării documentelor de rezidenţă.

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României, a muncii la negru şi a actelor care pot aduce atingere siguranţei naţionale, în anul 2014, rezultatele Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba au fost după cum urmează:

De asemenea au fost depistaţi 30 cetăţeni străini, din care 28 cu şedere ilegală şi 2 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, care au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României.

În ceea ce priveşte amenzile contravenţionale aplicate, acestea se ridică la suma de 14.300 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...