Actualitate, Social

IPJ Alba: Acţiuni pentru prevenirea accidentele în care sunt implicaţi motocicliştii

Săptămâna mondială a siguranţei rutiere – Acţiuni ale IPJ Alba pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate traversării neregulamentare şi a celor în care sunt implicaţi motocicliştii

În perioada 04-10 ma, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, sunt organizate acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, în cadrul „Săptămânii mondiale a siguranţei rutiere”. În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează activităţi cu caracter informativ – preventiv, care urmăresc prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii precum şi a celor în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete.

Aceste activităţi sunt derulate în cadrul celor două campanii preventiv – educative, cu tematică rutieră, demarate la nivel naţional şi intitulate „Nu trece dincolo!” şi „Motocicliștii exista in trafic”.

Campania „Nu trece dincolo!” este destinată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Aceasta a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română şi se derulează în perioada 1 mai – 30 noiembrie a.c..

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfășoară acțiuni în trafic, pentru conştientizarea pietonilor asupra necesitații respectării normelor rutiere precum şi a conducătorilor auto cu privire la consecințelor ce le poate avea neacordarea de prioritate pietonilor. Totodată, poliţiştii sunt prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, susţinând lecţii de educaţie rutieră.

O astfel de activitate s-a desfăşurat azi, 06 mai, la Grădiniţa cu Program Prelungit „ Dumbrava Minunată” din municipiul Alba Iulia. Peste 130 de copii din grupele mijlocii şi mari ale grădiniţei, au aflat de la poliţişti care sunt regulile ce trebuie să le respecte atunci când circulă pe drumurile publice, în calitate de pietoni.
Campania „Motocicliştii există în trafic” este destinată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliştii. Campania Poliţiei Române, în parteneriat cu Asociația „Free Riders”, se derulează până la sfârşitul lunii octombrie a.c. şi urmăreşte creşterea gradului de siguranţă în trafic a motocicliştilor dar şi conştientizarea acestora cu privire necesitatea adoptării unei atitudini prudente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin poliţiştii de la rutieră, va promova siguranţa motocicliştilor în traficul rutier şi cu ocazia manifestării ce va fi organizată sâmbătă 9 mai, în municipiul Alba Iulia, de către Asociaţia „Apulum Bikers” Alba Iulia.

Poliţia rutieră Alba, recomandă pietonilor să respecte regulile privind utilizarea şi traversarea drumului, să evite să folosească telefonul mobil sau să asculte muzică în căşti în timpul traversării şi să-şi concentreze atenţia asupra traficului.

Motocicliştilor le este recomandat să poarte cască şi echipament de protecţie, să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză prevăzute de lege, iar pe timp de noapte să poarte veste reflectorizante.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...