Actualitate, Diverse, Educatie, Stiri

IPJ Aba: Copilărie fără delicvenţă la Liceul Sportiv din Alba Iulia

În cadrul proiectului naţional „Copilărie fără delincvenţă”, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, au organizat concursul de măşti intitulat „Delincvenţa ne mutilează”.

Vineri, 20 martie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au fost prezenţi la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, unde s-a desfăşurat una dintre activităţile prevăzute în campania de prevenire a delincvenţei juvenile din cadrul proiectului „Copilărie fără delincvenţă” .

Elevii claselor V–VII, beneficiari ai campaniei, au fost angrenaţi într-un concurs ce a constat în realizarea unor măşti care să sugereze consecinţele unui comportament delincvent asupra evoluţiei psihice a minorilor.

Membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile, cei 10 elevi constituit în cadrul campaniei, alături de cadre didactice şi poliţişti, au făcut parte din juriul care a desemnat câştigătorii concursului.

Cea mai sugestivă mască a fost realizată de elevul Lăutaru Cristian din clasa a VII-a A, iar pe locurile 2 şi 3 s-au clasat elevii Mărginean Andrei din clasa a VII-a A şi Ivaşcu Diana din clasa a VI–a C. Au fost de asemenea acordate 3 menţiuni, iar premiile au constatat în ghiozdane, memory-stick-uri, şepci şi pixuri cu mesajul campaniei. Toţi elevii implicaţi în proiect au primit diplome de participare.

Pentru implicarea şi sprijinul acordat poliţiştilor, cei 10 membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile au fost recompensaţi cu materiale de birotică şi promoţionale.

Premiile au fost oferite prin grija Inspectoratului General al Poliţiei Române în cadrul proiectului implementat la nivel naţional, „Copilărie fără delincvenţă”, finanţat din granturile „Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” ale Comisiei Europene.

La finalul întâlnirii, în contextul sărbătoririi în data de 25 martie 2015, a 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, elevii au primit informaţii legate de istoricul Poliţiei Române precum şi invitaţia de a participa la activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, cu acest prilej.

Activităţile cuprinse în planul campaniei „Copilărie fără delincvenţă” se vor desfăşura până la sfârşitul lunii martie 2015, urmând să fie organizate şi alte concursuri prin care elevii vor demonstra că au acumulat cunoştinţe privind prevenirea delincvenţei juvenile.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...