Actualitate, Sport, Stiri

Ionel Miron a câştigat etapa de la Teiuş a festivalului Open Şah Alba

Organizat în memoria maestrului Mihail Breaz, Festivalul Open Şah Alba a continuat joi, 21 august 2014, cu etapa a 8-a desfăşurată la Teiuş. Au participat 54 de jucători dintre care 13 jucători locali, oraşul Teiuş fiind unul dintre centrele şahiste de tradiţie ale judeţului Alba, în special datorită implicării deosebite a profesorului Sabin Borşia, care în ultimele trei decenii a fost un adevărat motor al mişcării şahiste teiuşene.

Chiar dacă după primele 5 runde Ovidiu Lupu părea să aibă cele mai mari şanse la câştigarea etapei de la Teiuş, şahistul clubului CSO Cugir având maxim de puncte şi fiind desprins de restul plutonului, lucrurile s-au modificat în rundele imediat următoare: în runda a 6-a Ovidiu Lupu nu a reuşit decât o remiză împotriva juniorului George Ileană, ceea ce le-a permis urmăritorilor să se apropie la o singură jumătate de punct, aşa că totul urma să se decidă în ultima rundă.

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, a dat startul meciului de deschidere dintre liderul clasamentului şi favoritul publicului Andrei Sechereş. Ceea ce părea a fi partida decisivă pentru locul 1, s-a încheiat după o luptă dramatică cu victoria juniorului teiuşan.

Câstigătorul turneului avea însă să se decidă la masa a 2-a, unde maestrul Ionel Miron (Aiud) a câştigat în ultimele secunde partida cu George Ileană.

Locurile de pe podium au fost decise doar de coeficientul Buchholtz.

Un amănunt interesant este că învingătorul turneului este patronul SC Iomir SRL, firmă care produce pufuleţi chiar în Teiuş.

Podiumul etapei de la Teiuş:

1.Ionel Miron (Aiud)
2.Adrian Sechereş (Teiuş)
3.Peter Rankov (Serbia), clubul Unirea Rîtişor din Banatul Sârbesc
4.Ovidiu Lupu (CSO Cugir)

Pe lângă premiile din clasamentul general, primarul Mirel Hălălai, împreună cu profesorul Sabin Borşia şi reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Şah Alba, Dorin Şerdean şi Marius Ceteraş, au înmânat premii şi pentru primii clasaţi la următoarele secţiuni:

Veterani: 1.Mihai Vîlceanu (Cugir) 2.Ioan Roncea (Sebeş) 3.Ioan Cardoş (Aiud)
Feminin: 1.Nicoleta Băcanu (Sibiu) 2.Maria Ileană (Alba Iulia) 3.Bianca Tincu (Sebeş)
Jucători locali: 1.Marius Udrea (Teiuş) 2.Mihai Lascu (Teiuş) 3.Simion Sechereş (Teiuş)
Copii sub 12 ani: 1.Camelia Gozner (Sibiu) 2.Daniel Armenciu (Teiuş) 3.Vlad Domşa (Teiuş)
Copii sub 10 ani: 1.Ilie Arion (Cugir) 2.Aurel Tutelea (Sibiu) 3.Renato Iordăchescu (Cugir)
Copii sub 8 ani: 1. Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2.Raul Ferenţiu (Cluj-Napoca) 3.Ianis Tarciuc (Sebeş/CSO Cugir)

Turneul a fost arbitrat de Mihai Partenie (Giarmata Vii – judeţul Timiş) şi Marius Ceteraş (Alba Iulia).

La reuşita organizării turneului o importantă contribuţie au avut şi familiile Sechereş şi Lascu din Teiuş, care au jucat nu doar rolul de suporteri ai propriilor copii, dar şi pe cel de gazde ospitaliere.

Ultimele două etape ale festivalului Open Şah Alba, organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Şah Alba, se vor desfăşura la Blaj (Disco Opera – vineri, 22 august) şi Sebeş (Primăria Sebeş – sâmbătă, 23 august), ambele cu începere de la orele 16.00. La aceste turnee au dreptul să participe atât jucători legitimaţi, cât şi jucători nelegitimaţi. Turneele finale se vor desfăşura duminică 24 august la Sala Unirii din Alba Iulia începând cu orele 10.00.

Informaţii despre festivalul Open Şah Alba sunt disponibile pe site-ul www.sahalba.ro .

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...