Actualitate, Stiri

Ion Dumitrel, în inspecţie pe șantierul lucrărilor de alimenatre cu apă din zona Văii Secașelor

Ion DumitrelPreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a vizitat astăzi șantierul lucrărilor de alimenatre cu apă ce se execută pentru racordarea rețelei existente în comuna Gîrbova la Sistemul Microregional de alimentare cu apă din zona Văii Secașelor. Aici se lucrează pentru a extinde conducta ce mergea inițial până la Cîlnic, cu încă 5,7 km, până în satul Reciu din comuna Gîrbova. Se realizează astfel racordarea rețelelor existente deja în comuna Gârbova la Sistemul Microregional din zona Văii Secașelor, sistem ce face alimentarea cu apă din sursa Valea Sebeșului.

Lucrările au demarat la începutul acestei săptămâni și vor încheia circa două luni, având o valoare de aproximativ 800.000 lei.

O altă lucrare importantă din zona Secașelor, este racordarea comunei Ohaba la Sistemul Microregional, prin realizarea aducțiunii de apă între localitățile Berghin și Ohaba. Aici lucrările sunt aproape finalizate, mai trebuind doar să fie racordat la energie electrică grupul de pompe ce deservește sistemul. Lungimea lucrării realizate este de circa 4,8 km, valoarea investițiilor fiind de aproximativ 300.000 lei.

„Atât la Gîrbova cât și la Ohaba exista deja apă din surse propii, din captări de izvoare. În ultmii doi ani, mai ales la Ohaba, au fost însă probleme mari cu aceste surse de apă din cauza secetei. Am considerat că este oportun să racordăm și aceste localități la Sistemul Microregional care aduce apa din Valea Sebeșului, unde nu sunt probleme de debit.” –  a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

În această perioadă se lucrează la alimentarea cu apă și realizarea rețelelor de distribuție și în satul Șpălnaca din comuna Hopîrta, lucrările urmând să fie finalizate anul viitor. Valoarea lucrărilor realizate aici în acest an este de circa 200.000 de lei.

Fondurile utilizate pentru toate aceste investiții provin de la Consiliul Județean Alba, iar lucrările sunt realizate de SC Apa CTTA SA.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...