Actualitate, Politica, Stiri

Iohannis şi-a amânat vizita la Chişinău. Premierul Ponta în deplasare neanunţată

Tensiunile politice de la Chişinău se resimt şi la Bucureşti. Preşedintele Iohannis şi-a amânat vizita în capitala Republicii Moldova din cauza crizei politice. În schimb premierul Ponta s-a deplasat de urgenţă în Basarabia pentru o deiscuţie cu liderii pro-europeni de la Chişinău.

Partidele pro-europene nu se înţeleg în privinţa unui nou guvern. Liberalii lui Chirtoacă-Ghimpu sunt deranjaţi de negocierile PLDM-PD şi cu Partidul Comuniştilor lui Voronin.

În cursul zilei de marți, 20 ianuarie 2015, o delegație europeană se va afla la Chișinău pentru a discuta cu liderii partidelor parlamentare despre situația politică din Republica Moldova: din delegație, alături de premierul Victor Ponta, vor face parte președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, președintele partidului paneuropean Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum și un reprezentant al socialiștilor europeni.

„Partidele pro-europene ar da cu piciorul în propria şansă dacă nu ar profita de situaţie pentru a încuraja evoluţia lentă a formaţiunii lui Vladimir Voronin pe poziţiile unui partid eurocomunist care nu s-ar opune cursului general de integrare în UE. Totodată, de Partidul Comuniştilor este nevoie pentru a alege preşedintele republicii în 2016. În cazul în care PCRM nu cooperează, după cum a promis, există riscul declanşării unor alegeri anticipate, iar acesta este ultimul lucru care ne-ar trebui acum… Ca să nu mai spun că în condiţiile războiului ruso-ucrainean şi ameninţării ruse, dialogul puterii cu PCRM ar asigura un plus de stabilitate internă, ceea ce contează enorm în actuala situaţie”, după cum explică analistul basarabean Petru Bogatu.

Analistul din Republica Moldova spune pe şleau: „În Republica Moldova există o interconexiune mai veche între capitalul autohton şi cel rusesc. Destui politicieni pro-europeni de la Chişinău au fost sau mai sunt dependenţi de cercuri de afaceri cu origini ruseşti. Sunt păcatele tinereţii unor actori autohtoni care s-au iluzionat că viţelul blând suge la două vaci”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Iohannis şi-a amânat vizita la Chişinău. Premierul Ponta în deplasare neanunţată”

  1. Oferta locuri de munca legale! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii! Au fost trimise deja primele castiguri! NU e vorba despre joc piramidal sau despre MLM! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:radu_olimpia@yahoo.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...