Politica

Ioan Lazăr preşedinte PLR Alba: Noul cod fiscal vine cu măsuri liberale

Astăzi la Alba Iulia preedintele organizaţiei judeţene a PLR Alba, Ioan Lazăr a făcut câteva declaraţii legate de noul Cod Fiscal la care liberal reformatorii au o contribuţie însemnată.

Acesta i-a atacat pe foştii colegi din PNL despre care a spus că imediat au ieşit şi ei cu un proiect de cod fiscal, făcut în pripă şi în care sunt doar promisiuni.

Lazăr a spus că noul Cod Fiscal va duce la reducerea costului cu forța de muncă, o măsură liberală venită în sprijinul celor care creează locuri de muncă. A precizat că se va reduce contribuţia de asigurări sociale la angajat de la 10,5 la 7,5% de la 1 ianuarie 2017 și se va reduce contribuţia de asigurări sociale la angajator de la 15,8% la 13,5% de la 1 ianuarie 2017. Președintele PLR Alba a spus că PNL propune plafonarea sau chiar creșterea unor impozite pe muncă.

”În programul PNL se află plafonarea CAS la angajator la 16%. Astfel este impozitată suplimentar munca, deci taxe mai mari pentru mediul de afaceri, pentru cei care creează locuri de muncă. Marirea contributiilor către stat va duce la scăderea salariilor. Noul Cod Fiscal este unul foarte curajos, prin viziunea diminuării constante a cotelor de impozitare: TVA de la 24% la 20% si, ulterior, la 18%. PNL acuza ca nu este sustenabila măsura reducerii TVA de la 24% la 20%, însă propun în programul de guvernare scăderea la 19% de la 1 ianuarie 2016. De unde au găsit banii peste noapte?”, a afirmat Lazăr.

Totodată, noul Cod Fiscal propune o scădere responsabilă și sustenabilă a accizelor la benzină și motorină, în vreme ce PNL vine cu propuneri imposibil de realizat.

Președintele PLR Alba consideră că noul Cod Fiscal este unul avantajos pentru IMM-uri și încurajează crearea de noi locuri de muncă în această zonă. Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor care au peste 2 salariați inclusiv scade de la 3% la 1%; practic, actuala cota de impozitare de 3% se menține doar in cazul microîntreprinderilor care au un singur salariat sau nu au salariaţi, a explicat acesta.

Lazăr a spus că modificarea Codului va aduce impact pozitiv în creșterea economică, în creșterea consumului populației și creează noi locuri de muncă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...