Actualitate, Politica, Sanatate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ioan Dîrzu:”Unitățile sanitare de la nivelul municipiul Alba Iulia, medicii și personalul medical NU au echipamentele de protecție necesare!”

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a prezentat o serie de nemulțumiri referitoare la situația sistemului sanitar la nivel local și național.

”Potrivit informațiilor din unitățile sanitare de la nivelul municipiul Alba Iulia, medicii și personalul medical NU au echipamentele de protecție necesare (măști, mănuși, combinezoane) și NU sunt informați/instruiți corespunzător pentru gestionarea situației (și oricand este posibil să ajungă și ei înșiși în carantină – vezi cazul de la Spitalul Județean de Urgență Suceava)!
Sunt EXPUȘI total și NEPROTEJAȚI! Solicit conducerii Consiliului Județean Alba, domnului președinte Ion Dumitrel, implicarea în regim de urgență în rezolvarea nevoilor stringente pentru achiziționare de aparatură și echipamente necesare în spitalul județean Alba și nu numai! Situația se complică devenind din ce mai gravă și alarmantă. Întreg personalul medical, auxiliar și nu numai, împreună cu familiile lor trebuie OBLIGATORIU protejate!

Situația este la fel de GRAVA și la nivel NAȚIONAL!

Spitalele publice NU au capacitatea de a gestiona un număr mare de pacienți cu coronavirus!
Potrivit informațiilor publice, paturile la ATI și aparatele de ventilație mecanică sunt PUȚINE și există deja secții întregi BLOCATE (vezi spitalul Sfântul Spiridon din Iași).
Deși avem exemplul Italiei, se pare că NU înțelegem NIMIC!

S-au SUSPENDAT deja internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații spitalicești care nu prezintă urgență, precum și consultațiile programate în structurile ambulatorii!
Iar despre punerea tuturor furnizorilor PRIVAȚI de servicii medicale la DISPOZIȚIA IMEDIATĂ a sistemului public de sănătate nici măcar NU se vorbește.
Eu SOLICIT în continuare tuturor decidenților acest lucru, apreciind că este ABSOLUT NECESAR!
Bine că, în schimb, domnul secretar de stat Horațiu Moldovan (care este și angajat al Sanador) emite la 22.03.2020 un ordin de ministru prin care permite anumitor unități medicale (inclusiv Sanador!) să testeze persoanele suspecte de infectare cu COVID-19, cu finanțare directă de la Ministerul Sănătății și cu decontare de la direcțiile de sănătate publică…

Zecile de mii de persoane care au intrat în țară în ultimele 2 săptămâni umblă nestingherite prin locuri publice!
NU avem o evidență nominală a acestor persoane, NU sunt luate măsuri ferme pentru izolarea lor!

Oamenii riscă să rămână fără LOCURI DE MUNCĂ, iar companiile să ajungă în insolvență, în LIPSA unor măsuri CONCRETE de sprijn din partea guvernului!
Am propus un set de MĂSURI CONCRETE și SOLICIT în continuare tuturor decidenților să intervină, apreciind că este ABSOLUT NECESAR!

Există îngrijorări reale, atât la nivelul persoanelor fizice, cât și la nivelul companiilor, în legătură cu plata ratelor bancare (aici PSD a venit în Parlament cu o propunere concretă, de SUSPENDARE, la cerere, a obligației de plată, până la sfârșitul anului, pentru TOATE ÎMPRUMUTURILE contractate de persoane fizice sau entități juridice până la data de 19.03.2020, inclusiv) și a facturilor (aici tot PSD a propus în Parlament AMÂNAREA la plată, pentru o perioadă de 3 luni, a plății serviciilor de UTILITĂȚI PUBLICE).
Mă bucur că și propunerile mele ca parlamentar, ajung să fie implementate, în folosul direct și imediat al oamenilor și companiilor!
Trebuie să ne unim eforturile pentru a identifica soluții!

Prețurile la MEDICAMENTE, produse farmaceutice și echipamente sanitare, respectiv alimente de bază au EXPLODAT, unii oameni, profund TICĂLOȘI, făcând business în vremea pandemiei!
Oamenii NU sunt informați corespunzător, iar autoritățile comunică DEZASTRUOS și fac recomandări, în condițiile în care trebuiau de mult să instituie MĂSURI FERME!

PS:
L-ați mai văzut cumva pe ministrul #Costache?
Știți cumva dacă se zbate pentru ca medicii și spitalele să aibă echipamentele necesare, pentru ca bugetul sănătății să fie mărit substanțial acum?
Președintele #Iohannis, în afară de discursuri sforăitoare și lipsite de substanță, oferite după prânz, când se trezește, a cerut cumva vreo măsură CONCRETĂ pentru români și România?
Ministrul ”Waze” #Vela, cu prestanța lui de primar de comună, credeți că mai are recomandări pentru noi? Poate între timp ajunge să citească fluent 2 pagini…
Ministrul ”CATASTROFĂ ” #Câțu mai are curaj să spună acum public că SĂNĂTATEA NU reprezintă o PRIORITATE pentru guvern?
De #Orban nu mai zic nimic. Omul este defazat și depășit în totalitate iar ce este și mai GRAV nici nu are soluții pentru gestionarea situației în care a ajuns România…..” a scris Ioan Dîrzu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 martie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...