Actualitate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ioan Dîrzu:”Salvați viețile oamenilor că nu veți scăpa de responsabilitate!”

eeee

Marți, 31 aprilie, deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a postat pe pagina sa de Facebook un avertisment direct la adresa guvernării PNL.

”Astăzi se împlinesc 2 săptămâni de la instituirea stării de urgență. Autoritățile din Județul Alba sunt intr-o tăcere și ineficiența totală, chiar dacă cetățenii și-ar dori să cunoasca situația reală în contextul pandemiei de COVID-19.
La nivel național lucrurile în România „NORMALĂ ” arată astfel:

-111.340 de contracte de muncă ÎNCETATE și 498.778 de contracte de muncă SUSPENDATE (date oficiale publicate de Ministerul Muncii). În alte 2 săptămâni, cifrele vor EXPLODA.

-285 de cadre medicale (medici, asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare și personal auxiliar) INFECTATE cu covid-19 (date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică), tocmai din cauza faptului că NU au echipamentele de protecție necesare (măști, mănuși, combinezoane) și NU sunt informați/instruiți corespunzător pentru gestionarea situației și ajung ei înșiși în carantină.
NU mai vorbesc despre spitalele care intră zilnic în carantină, total sau parțial (vezi Alba, Arad, Hunedoara,Suceava etc.).

Deși era evident încă de la început că spitalele publice NU vor avea capacitatea de a gestiona un număr mare de pacienți cu COVID-19 (paturile la ATI și aparatele de ventilație mecanică sunt PUȚINE), nici la acest moment guvernul Orbán NU se gândește să pună TOȚI furnizorii privați de servicii medicale la dispoziția IMEDIATĂ a sistemului public de sănătate pentru orice serviciu (indiferent de natura lui) care excedează capacității furnizorilor publici de servicii medicale, atât pe durata stării de urgență, cât și pe o perioadă de măcar 90 de zile după încetarea stării de urgență.

În SUA, președintele Trump a cerut zilele trecute Ford și General Motors (GM) să înceapă IMEDIAT producția de VENTILATOARE medicale pentru respirația asistată, în contextul pandemiei de COVID-19.


În România, guvernul Orbán acordă contracte pe sume exorbitante unor INTERMEDIARI, care vor livra produsele în 35 sau 45 de zile, deși medicii și populația AU NEVOIE DE ELE ACUM!

Guvernul Orbán se face că lucrează, TRAGE DE TIMP și adoptă OUG pentru suspendarea plății ratelor bancare și IFN, apoi o retrage înainte de publicarea în MO (spunând că niște observații ale MFP, respectiv instituția care a inițiat, elaborat și suspus avizării și aprobării în ședință de guvern actul normativ, NU se regăsesc în forma finală a OUG tocmai pentru că MFP NU le-a preluat de la…MFP), pentru ca apoi să o adopte din nou, tot într-o formă care AJUTĂ BĂNCILE, iar NU POPULAȚIA: dobânzile aferente ratelor suspendate nu se mai capitalizează la soldul creditului existent doar în cazul creditelor ipotecare (pentru restul categoriile de credite rezultând rate MAI MARI), măsura suspendării plății ratelor poate fi acordată DOAR dacă NU există restanțe la data instituirii stării de urgență (16.03.2020) sau DOAR dacă debitorul, care ARE deja PROBLEME FINANCIARE, plătește aceste restanțe (din ce bani, poate ne spune domnul Câțu!), decizia de suspendare a plății ratelor aparține EXCLUSIV băncilor și IFN, etc.

Guvernul lui Iohannis NU a luat și NU ia măsuri CONCRETE pentru prevenirea și diminuarea efectelor crizei medicale și a crizei economice!
De plafonarea prețurilor la MEDICAMENTE, ALIMENTE DE BAZĂ și SERVICII DE UTILITATE PUBLICĂ, de acordarea unor facilități fiscale companiilor (ex. amânarea plății impozitelor pentru veniturile realizate la nivelul anului fiscal 2019, a TVA datorat aferent primelor 2 trimestre ale anului 2020), astfel încât acestea să poată plăti în continuare salarii și să nu intre în incapacitate de plată, nici vorbă…
Lăsați afacerile, șmecheriile și licitațiile aranjate !
Voi aveți banii și instituțiile pe mâna!
Salvați viețile oamenilor că nu veți scăpa de responsabilitate!

#RomâniiTrebuieSăȘtie
#GuvernațiNUmimați
#ProtejațiOAMENII

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 martie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...