Actualitate, Politica, Stiri

IOAN DÎRZU: Reducerea TVA în turism, o măsură benefică şi pentru investitorii din acest sector de activitate, din Alba

Turismul din judeţul Alba primeşte una din cele mai mari bule de oxigen, prin reducerea la TVA, măsură decisă de cabinetul Victor Ponta. Odată cu intrarea în vigoare a acestei măsuri, la finele anului trecut, operatorii şi agenţiile turism au premisele necesare pentru a le oferi vacanţe mai ieftine turiştilor, prin reducerea cu până la 12 % a comisionului practicat, în favoarea clienţilor. Demn de subliniat este faptul că odată cu reducerea TVA în turism va scădea cu siguranţă şi evaziunea fiscală.

„Judeţul Alba are un bogat potenţial turistic şi el trebuie pus în valoare. Sunt multe zone agro-turistice, în special în regiunea Munţilor Apuseni, care acum se dezvoltă. Din discuţiile avute cu proprietari de pensiuni am înţeles că una dintre problemele cu care se confruntau era cota de TVA mare. Spre exemplu, din cauza costurilor ridicate pentru prepararea mâncărurilor cu specific local, de multe ori proprietarii de pensiuni renunţau la adaos pentru a reuşi să-şi formeze clienţii fideli. În acest sector de activitate este extrem de dificil să reuşeşti ca turiştii pe care i-ai avut în acest an să vină şi anul următor, să reuşeşti să te ridici la nivelul pretenţiilor pe care aceştia le au. Măsura cabinetului Ponta, de a reduce TVA la produsele agro-alimentare este bula de oxigen pe care o aşteaptă aceşti investitori în turism, şi nu numai ei. Pentru cei cu venituri mici, este şansa unei alimentaţii sănătoase, ideea de a putea să-şi procure produsele care poate până în prezent aveau preţuri prohibitive”, a spus deputatul Ioan Dîrzu.

Potrivit acestuia, dacă în anul 2010, România s-a trezit peste noapte cu un TVA de 24%, care a sărăcit o populaţie ce şi aşa rămăsese fără un sfert din salariu ori cu pensile diminuate, astăzi ecomomia se dezvoltă mai mult, şi odată cu ea şi turismul, desigur, care va prinde viaţă mai ales odată cu debutul sezonului estival”, a mai adăugat liderul social-democraţilor din judeţ, deputat Ioan Dîrzu.

De asemenea, în opinia PSD Alba, Guvernul Ponta face eforturi pentru a repara suprataxarea la care a recurs Guvernul Boc în anul 2010. La aceste eforturi se adaugă şi recenta măsură a Cabinetului Ponta, de a scădea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, începând cu data de 1 iunie 2015.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...