Actualitate

Ioan Dîrzu: „Mulţumim tuturor celor care au participat la dialogul privind proiectul Roşia Montană”

foto: cdep.ro
foto: cdep.ro

În ciuda tuturor criticilor, comisia parlamentară specială care analizează proiectul Roşia Montană îşi îndeplineşte cu succes îndatoririle. Aceasta doreşte să fie informată corect şi temeinic până la cel mai mic detaliu.

Membrii comisiei au fost la Roşia Montană, unde au discutat cu locuitorii, autorităţile locale, reprezentanţi ai unor ONG-uri care se opun proiectului şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din zonă, iar astăzi se vor întâlni cu reprezentanţii ONG-urilor care protestează împotriva proiectului minier în Piaţa Universităţii, pentru a asculta şi punctul lor de vedere.

O decizie va trebui luată numai după o informare temeinică, de aceea faptul că membrii comisiei se află la faţa locului este un lucru foarte bun. De asemenea, aceştia vor discuta şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de mediu care protestează împotriva proiectului, pentru a asculta şi opiniile lor.

Faptul ca Guvernul a decis trimiterea acestui proiect de lege în Parlament a facut posibile toate aceste dezbateri, şi exact aceasta a fost intenţia Executivului.

Premierul Victor Ponta nu a dorit să îngroape proiectul într-un sertar, aşa cum au facut predecesorii săi, ci l-a facut public, pentru a fi supus unei dezbateri transparente. Toate aceste discuţii şi informaţii apărute în spaţiul public în ultimele zile sunt dovada acestei transparenţe.

Singurul deputat de Alba membru al Comisiei speciale, Ioan Dîrzu, declară: „Sunt mândru de oamenii din Munţii Apuseni. Şi-au exprimat punctele de vedere atât pro cât şi contra. Fiecare a avut argumente solide în susţinerea propriei cauze. Dialogul a fost unul civilizat. Le promit că întreaga comisie va ţine cont de argumentele avute de fiecare dintre părţi. Îi înţeleg şi pe cei care au fost mai energici, deşi personal consider că dezbaterile civilizate au mai mult succes”.

Vizita membrilor Comisiei în Apuseni confirmă faptul că premierul României, Victor Ponta, alocă o importanţă deosebită judeţului Alba şi Munţilor Apuseni. Discuţiile şi audierile care au avut deja loc au deschis dezbaterea şi în interiorul comisiei. Din păcate este clar că nu putem să mulţumim pe toată lumea, însă sperăm să realizăm un raport obiectiv şi bine argumentat care să reprezinte opinia sinceră şi neviciată a membrilor comisiei. Dialogul şi dezbaterea sunt foarte importante privind un proiect de o asemenea importanţă şi mă bucur că reprezint, din păcate singurul, interesele cetăţenilor din judeţ în comisie” a declarat deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...