Politica

Ioan Dîrzu, la finalul activității parlamentare

Să fiu membru al Parlamentului României timp de 8 ani a fost o onoare pentru activitarea mea politică, se arată într-un mesaj transmis de Ioan Dîrzu la finalul activității sale, ca deputat, în Parlamentul României.

”A fost și o bucurie să fiu deputat, vicelider și vicepreședinte de comisie. Nu a fost mereu cel mai simplu lucru, dar ceva mi-a dat puterea să merg mai departe și să-mi onorez demnitățile.

În 8 ani, am reușit să elaborez peste 1000 de materiale parlamentare și să particip la peste 6500 de sesiuni de vot și dezbateri.

Îmi închei acești 8 ani cu inima împăcată că am reusit să las legi bune în domeniul agriculturii și industriei alimentare, a educației, a sănătății și să ofer un imbold de dezvoltare zonelor mai putin avantajate din județul Alba.

Cum spuneam, în acești 8 ani am fost singurul deputat de Alba. La ușa mea, au venit cetățeni din întreg județul, pe care i-am primit mereu cu sufletul deschis. Am încercat să-i ajut pe fiecare, în funcție de priceperea și atributiile mele. Deviza a fost aceea de a nu lăsa pe nimeni în urmă!

Dacă e să vorbim de un punct minus, am unul singur: că nu am putut copia modelul politicii dâmbovițene! Am crescut și m-am format cu o cultură a bunului-simț ardelenesc. Am căutat să rezolv problemele oamenilor fără să urlu de la tribuna Parlamentului, fără să-mi jignesc colegii și fără să fac spectacol la televizor. Am vrut și am făcut politica în stil ardelenesc – decent, serios, profesionist și asumat. Din păcate, aceste valori nu-ți dau mereu succesul de care are nevoie un politician român la Bucuresți… Cu toate acestea, mă bucur că nu am preluat un model în care nu m-as regăsi niciodată și nici oamenii pe care i-am reprezentat în Parlament.

La final de mandat, se cuvine deopotrivă să le mulțumesc tuturor colaboratorilor mei din Parlament și din PSD Alba, echipei și prietenilor care au crezut și cred în munca mea și alături de care am cunoscut atăt succesul, cât și dezamagiri politice. Fără voi, toți, acești 8 ani nu mai erau la fel! Amintirea bunei noastre colaborări sper să ghideze următoarele generații de lideri și actuala echipă parlamentară a PSD. Chiar dacă mandatul meu de deputat de Alba se oprește aici, rămân un social-democrat autentic, un camarad pentru actuala echipă de parlamentari ai PSD Alba și un prieten devotat tuturor colegilor din Partidul Social Democrat.

Rămân aproape de nevoile oamenilor din județul Alba și, poate, acum am mai mult timp să le cunosc mai în detaliu, să evaluam ce s-a făcut bine și ce putem îmbunătăți alături de colegii din viitoarea legislatură.

Un alt gând se îndreaptă către Parlamentul României, o instituție prea mult hulită de unii, dar care reprezintă, în esență, oglinda acestui neam. Ea este o instituție perfectibială, dar poate fi mai buna numai prin aleșii pe care societatea înțelege să-i trimită acolo. Cu toate acestea, oricine ar ajunge parlamentar și orice ar face, instituția nu trebuie să sufere. Autoritatea Parlamentului României trebuie protejată și promovată, deoarece Parlamentul este leagănul democrațiilor constituționale și garanția cea mai de preț a libertății noastre.

Așadar, vă îndemn pe toți să nu renunțăm la libertate și să ne iubim Parlamentul, cu toate bunele și relele oamenilor care-l compun. Dumnezeu sa-i binecuvânteze pe toți colegii din noul legislativ, să le dea puterea și priceperea de a legifera numai în interesul românilor, a democrației și a statului de drept!”, spune Ioan Dîrzu în mesajul său.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 decembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...