Comunicate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ioan Dîrzu, deputat PSD: ”Florin Cîțu este piatra de moară a economiei românești! Alături de Guvernul PNL-PDL, să plece în privat!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Guvernul PNL s-a împrumutat luni cu 832,8 milioane lei, peste nivelul de 500 milioane lei programat, la o dobândă anuală de 4,67%.

Volumul total al cererii a fost de 1,49 miliarde lei, triplu faţă de nivelul programat, din care ofertele competitive au totalizat 1,4 miliarde lei, iar cele necompetitive 83 milioane lei.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună.

Toate acestea sunt opera diabolicului bancher Florin Cîțu, ministrul de finanțe al PNL, care are ordin să închidă bugetul României pe minus, pentru a scoate vinovat guvernul PSD. Încercarea disperată a PNL de a crea artificial un deficit mai mare de 3% doar din dorința de a-și confirma tezele apocaliptice din perioada opoziției, aruncă România în aer pentru următorii 4 ani.

Suntem martorii unei torturări a bugetului României și a avuției naționale pe care PNL o face doar pentru a ponegri guvernarea PSD.

Tot ce a făcut PNL PDL de la preluarea guvernării încoace a fost să crească gradul de creditare al României la instituțiile financiare internaționale și să mărească deficitul bugetar. Banii pe care i-au cerut nu se văd nici în salarii, nici în pensii, nici în autostrăzi și nici în spitale. Sunt ținute în Trezorerie zeci de sute de milioane lei conform hotărârilor de guvern de repartizare a respectivelor sume pentru 2020.

În subsidiar, dezastrului financiar bugetar i s-a alăturat numirea unor băieți de cartier „copiii propriilor părinți”, în funcții de înaltă demnitate publică. Beizadelele certate cu legea au ajuns să conducă instituții vitale pentru statul român, sub conducerea unui prim-ministru insensibil la problemele sociale și economice din acele domenii.

România propusă de PNL este o Românie a haosului, a urii și a numirilor politice. Este o Românie în care frustrările lui Cîțu și interesele multinaționalelor și băncilor vor guverna viețile românilor. Vă spun foarte clar, nu veți mai guverna mult! V-ați distrat destul cu bugetul de stat și speranțele oamenilor! Vă invităm să plecați în privat, dacă vă va primi cineva acolo!

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 decembrie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...