Comunicate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: ”Moștenirea lui Mircea Hava: 91,78 milioane de lei datorie publică locală”

COMUNICAT DE PRESĂ

”La finalul oricărui mandat, este normal să se prezinte un raport de activitate. Pentru că Mircea Hava nu a făcut-o, consider că albaiulienii trebuie să cunoască adevărata ”moștenire” pe care primarul faraon a lăsat-o cetățenilor acestui oraș.

Printr-un exces de servilism, partea PDL-istă a Consiliului local i-a acordat matusalemicului Mircea Hava distincția orașului ”Urbis Grates”. Haideți să vedem și pentru ce a fost premiat, de fapt, acest gropar al orașului Alba Iulia.

În primul rând, albaiulienii trebuie să știe că Mircea Hava este cel care a reușit performanța de a îndatora orașul cu 91,78 milioane de lei la final de mandat. Sigur, acești bani trebuiau să se vadă în drumuri, parcări, sală polivalentă, ștrand sau parcuri. Albaiulienii au rămas, în final, cu spectacolele pe bani mulți și artificiile de Revelion.

Mircea Hava nu s-a oprit aici și a îndatorat Alba Iulia, până în 2016, cu peste 4 milioane de euro din corecții financiare pentru fraudarea fondurilor europene. Norocul lui a fost că guvernele Ponta și Cioloș i-au plătit datoria astfel încât Alba Iulia să nu intre în faliment.

Același primar ”viteaz”, care s-a lăudat că ține Alba Iulia din bani europeni, a creat un grad de dependență financiară de 77,65% al bugetului local față de bugetul de stat. Cine pe cine a ținut?

A mințit permanent albaiulienii spunând că în oraș se fac investiții, dar datele Ministerului Finanțelor Publice arată că doar 22,8% din cheltuielile publice locale din ultimii 9 ani au reprezentat cheltuieli cu investiții pentru Alba Iulia. Restul de 77,2% din bugetul public l-a păpat pe spectacole și contracte cu dedicație.

Pentru a se afunda și mai tare în sfera penibilului, același primar a decis să țină Alba Iulia în sărăcie, cu un buget local de doar 11,65% alocat secțiunii de dezvoltare.

Deoarece Mircea Hava nu își uită prietenii cu care a început cariera politică și pentru că tot îi place Europa, a decis să sfideze legislația europeană, acordând ajutor de stat nelegal, de mai bine de 10 ani, serviciului de transport public local (STP Alba). Tot în acest spirit haiducesc, a creat o clientelă cu firme ”de casă”, cu acces la banul public, prin care fraudează atribuirea de contracte de peste 16 ani.

Mare iubitor de albaiulieni, Mircea Hava nu s-a îndurat de sufletele unor nevoiași din blocul G2 și i-a evacuat în preajma Crăciunului, lăsându-i sub cerul liber la -20 de grade.

Cu dispreț proletar față de măsurile bune luate de guvernul de la București, acest primar autonom a refuzat cu dispreț să acorde bugetarilor din Primărie voucherele de vacanță, încălcând flagrant legea.

Și, pentru că orice împărat are nevoie de o caleașcă, Mircea Hava a folosit în interes personal un autovehicul cu dotări speciale, un Volkswagen Touareg al Serviciului Poliției Locale cu care să se plimbe prin Austria, Germania și la întâlnirile de partid din țară.

Pentru toate aceste ”realizări mărețe” și pentru că a reușit să scape cu iscusință de mâna justiției, a considerat că trebuie să fie răsplătit și și-a votat singur un salariu de 16,313 lei pe lună, cel mai mare salariu de primar din țară.

Dragi albaiulieni, pentru aceste acte de vitejie în administrație, consilierii PDL-iști ai orașului au considerat că Mircea Hava trebuie răsplătit cu cea mai înaltă distincție ”Urbis Grates”, pentru 16 ani de hoție și sfidare la adresa banului public și al albaiulienilor.

Dragi albaiulieni, această ”moștenire” lăsată de Mircea Hava este o pată de rușine pe obrazul tinerei democrații românești, a administrației publice și, cel mai important, a municipiului Alba Iulia. Generații întregi de albaiulieni vor fi nevoite să muncească asiduu pentru a repara ce a stricat Hava în anii de domnie.

Sunt sigur că vom avea tăria să readucem orașul la valoarea sa și să oprim perpetuarea răului instaurat de faraonul Mircea Hava!”

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 iulie 2019

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...