Actualitate, Social, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ioan Dîrzu, deputat PSD Alba: ”Centrul Regional pentru Zona Montană, cu sediul la Cîmpeni, un proiect finanțat de Guvern cu 10 miliarde de euro în următorii 10 ani”

Joi, 21 februarie, deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a făcut public faptul că Guvernul României a decis înființarea unui Centrul Regional pentru Zona Montană, cu sediul la Cîmpeni, care  va coordona județele Alba, Cluj, Hunedoara, Sălaj, Arad.

Centrul va avea două oficii zonale, unul la Abrud și unul la Săsciori, care vor coordona cele două văi montane importante din județul Alba.

Ioan Dîrzu a militat pentru înfiinţarea acestui centru care va aduce beneficii deosebite locuitorilor din zona Munților Apuseni și a făcut mai multe demersuri în acest sens.

Centrul Regional pentru Zona Montană are în prezent 50 de angajați, iar în această primăvară, numărul acestora va crește. Finanțarea de care va beneficia acest centru este de 10 miliarde de euro, pe o perioadă de 10 ani, bani veniți de la guvern.

”10 miliarde de euro nu sunt bani puțini, e drept că este o sumă care se întinde pe zece ani, dar sunt bani pe care îi putem folosi și trebuie să profităm la maximum, având zona montană în județul nostru. Este un lucru foarte important. Eu mă bucur că domnul minsitru Daea a ales această zonă, pentru că putea alege alta. M-am zbătut, am insistat și am reușit să îl aducem aici, în folosul oamenilor. Agenția va fi cea care va coordona proiectele pentru tot ceea ce înseamnă sumele respective pe zona montană de la ferme de animale, școli, infrastructură, va fi un fel de ADR pe zona montană”, a declarat deputatul PSD, Ioan Dîrzu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 februarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...