Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ioan Dîrzu: ”Am pornit demersurile pentru modificarea Legii Zilierilor.”

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD de Alba, Ioan Dârzu a făcut un anunț foarte important pentru fermierii din țara noastră.

”La sfârșitul anului trecut Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a Camerei Deputaților s-a reunit în ședință la Alba Iulia. În urma mai multor solicitări provenite din partea fermierilor, am pornit demersurile pentru modificarea Legii Zilierilor, lege menită să asigure transparență și să faciliteze lucrul fermierilor.
Astăzi am votat în plenul Camerei Deputaților noua forma a legii în care am introdus o nouă prevedere privind perioada de muncă și am extins domeniile în care zilierii pot fi angajați.
Astfel, perioada se extinde de la 90 de zile la 180 de zile la același beneficiar dacă sunt efectuate de zilier activități în domeniul agriculturii, creșterii animalelor în sistem extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activitaţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universitaţilor acreditate, precum și în domeniul legumicol, viticol și pomicol.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 iunie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...