Cultura, Evenimente, Stiri

Invitaţie la Curtea Comedianţilor din Alba Iulia

Duminică, 24 august 2014, ora 18.00, pe terasa Sălii Unirii din Alba Iulia va avea loc un eveniment care îmbină teatrul, muzica şi dansul ambulanţilor din secolele trecute.

Evenimentul îi are în prim-plan pe membrii Grupului Skepsis (Alba Iulia) alături de care se vor afla prietenii din grupul de muzică medievală şi tradiţională Truverii (Bucureşti).

Curtea Comedianţilor funcţionează ca un atelier în care cei albaiulienii pot afla cum ia naştere un spectacol, un costum, un instrument, sau un personaj. Curtea Comedianţilor înseamnă muzica trubadurilor care animau curţile medievale şi tavernele vremii, se pot învăţa dansuri zglobii, se joacă farse vesele, se simte parfumul epocii medievale, renascentiste şi baroce.

Spectacolul se înscrie în tradiţia reprezentaţiilor de stradă medievale fiind realizat prin proiectul „Curtea Comedianţilor” – Atelier European de Artă Medievală, Renascentistă şi Tradiţională – ediţia a XV-a. Spectacolul este realizat anul acesta în Alba Iulia de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET în parteneriat cu Asociaţia Grupul Skepsis şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii şi face parte din programul Festivalului Dilema Veche, ediţia III – organizat de revista de cultură şi opinii Dilema Veche, în colaborare cu Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...