Actualitate, Sanatate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri teius

Investiții în valoare de 140.000 de lei în laboratorul DSP Alba: crește volumul de lucru, capacitate de testare și stocare a probelor

Noi echipamente necesare activității de diagnosticare COVID-19 au intrat vineri, 8 mai, în dotarea laboratorului DSP Alba situat pe strada Mușețelului din Alba Iulia. Este vorba despre două hote microbiologice care asigură protecția totală atât a produsului aflat în lucru cât și a utilizatorului. Investiția se ridică la 100.000 de lei iar cele două hote au fost recepționate vineri, urmând să devină funcționale în câteva zile. Hotele se folosesc la partea de extracție, procedură anterioară testării propriu-zise a probelor cu aparatul PCR. Aceste echipamente, alături de cele două hote deja existente în laborator, vor permite creșterea volumului de lucru, fără a exclude însă factorul uman.

Recent, în dotarea laboratorului a intrat și un ultra-congelator, cu o capacitate de stocare de aproximativ 7.000 de probe la o temperatură de -86 de grade. Astfel, posibilitatea de testare și retestare din cadrul laboratorului DSP Alba crește substanțial. Valoarea congelatorului este de 40.000 de lei.

Biroul de presă a DSP Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 mai 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...