Actualitate

Investiţii în sănătate şi infrastructura rutieră, solicitate de consilierii judeţeni ai PSD Alba, aprobate pentru finanţare

Consilierii judeţeni ai PSD Alba au solicitat, justificat şi obţinut finanţare pentru reparaţii capitale la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, respectiv alocare bugetară pentru începerea demersurilor de reabilitare a drumului judeţean DJ 705, între limita judeţului Hunedoara – Almaşu de Mijloc – Almaşu Mare și Zlatna (DN 74).

Aceste două investiţii, a căror necesitate a fost fundamentată de către consilierii judeţeni ai PSD Alba, au fost incluse în PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind utilizarea excedentului bugetului local al judeţului Alba, a bugetului fondurilor externe nerambursabile şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii în anul 2022.

Proiectul de hotărâre a fost votat, în unanimitate, de către toţi consilierii judeţeni, în cadrul şedinţei de luni, 31 ianuarie 2022. Astfel, pentru efectuarea de reparaţii capitale la secţia ATI a fost aprobată suma de 671.000 lei (circa 135.000 de euro). De asemenea, pentru verificarea documentaţiei tehnico-economice, faza proiect tehnic, a drumului din Apuseni, a fost aprobată suma de 20.230 de lei, în vreme ce suma necesară pentru reabilitarea tronsonului – 31.764.972 de lei (aproximativ 6,5 mil. euro) – este cuprinsă pentru finanţare în programul guvernamental Anghel Saligny.

Pentru echipa PSD Alba, atât proiectele în domeniul sănătăţii, cât şi cele care vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, sunt prioritate.

Contextul pandemic ne-a făcut pe toţi să conştientizăm cât de importante sunt, pentru salvarea de vieţi omeneşti, investiţiile în secţiile de ATI ale spitalelor. Acestea trebuie să corespundă tuturor cerințelor, să fie la cele mai înalte standarde, iar echipa medicală să aibă la dispoziție cele mai bune condiții pentru înfăptuirea actului medical. În județul Alba avem cadre medicale excepționale, extrem de bine pregătite și determinate să îi salveze pe cei aflați în suferință.

De asemenea, investiţiile în infrastructura rutieră previn depopularea din zonele greu accesibile şi sunt o necesare pentru dezvoltarea economică a comunităților noastre. Reabilitarea DJ 705 este o foarte importantă pentru locuitorii din Almașu Mare, dar și pentru toți cei care utilizează acest drum cu scopul de a ajunge pe DN 74 sau în județul Hunedoara.

La depunerea acestor două amendamente a lucrat întreaga echipă a consilierilor județeni ai PSD: Marcel Oțoiu, Laurențiu Crișan, Marcela Dărămuș, Petru Dragosin, Ioan Matei, dar și Corneliu Mureșan, care între timp a depus jurământul pentru funcția de subprefect al județului Alba, fiind astfel nevoit să renunțe la funcția de consilier județean.

Organizația județeană a PSD Alba

The post Investiţii în sănătate şi infrastructura rutieră, solicitate de consilierii judeţeni ai PSD Alba, aprobate pentru finanţare appeared first on albapesurse.

Consilierii judeţeni ai PSD Alba au solicitat, justificat şi obţinut finanţare pentru reparaţii capitale la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul…
The post Investiţii în sănătate şi infrastructura rutieră, solicitate de consilierii judeţeni ai PSD Alba, aprobate pentru finanţare appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 februarie 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...