Actualitate, Stiri

Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă vorbeşte despre colaborarea cu STP Alba

01.STP Alba este singura societate de transport public din ţară care are instalate filtrele realizate de inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă din Deva.

Prezent la eveniment internaţional de mobilitate la Alba Iulia, inventatorul ne-a declarat: „Am revenit la Alba Iulia pentru că am o colaborare foarte bună cu Societatea de Transport Public Alba Iulia. Acum am venit de la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva, unde am primit o medalie de aur pentru un dispozitiv de transfer al aerului care reduce consumul de carburant cu peste 5% la autobuze şi camioane, în condiţii de trafic. Invenţia a fost apreciată şi de reprezentanţii Hong Kong-ului, care au acordat propriul premiu pentru această învenţie”.

STP Alba are instalate filtre filtru supra-aspirante universale destinate motoarelor de mare litraj, dar şi mai noul dispozitiv de transfer al aerului.

Mesajul inventatorului din Deva către tineri este cât se poate de direct: „Fiţi încăpăţânaţi. Urmaţi-vă visul”.

În aceste zile Corneliu Birtok-Băneasă participă la Alba Iulia la a IV-a ediţie a Forumului pentru Mobilitate durabilă şi Dezvoltare Metropolitană din România.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...