Educatie, Evenimente, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Între 1 și 3 martie, Alba Iulia găzduiește a X-a ediție a concursului de arhitectură ”CASA”

Studenții arhitecți din toată țara se întâlnesc la Alba Iulia, în perioada 1 – 3 martie, pentru lansarea celei de-a X-a ediție a concursului ”CASA”.

În prima zi va avea loc lansarea oficială a temei la Casa de Cultură a Studenților, dar și vizita sitului propus pentru proiectul din acest an. În cea de-a doua zi, studenții vor participa la o serie de conferințe despre locuire ca program de arhitectură, cu specialiști din domeniu pentru a-i ghida în elaborarea unei soluții.

Ideea acestui proiect s-a materializat din inițiativa unor studenți arhitecți care își doreau o competiție comună, bazată pe munca din cadrul atelierelor de proiectare ale anului doi la nivel național. Așadar, capitala a dat startul acestei competiții anuale, prima ediție fiind la București, urmată de Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Sighișoara, Arad, Iași, urmând cea de-a X-a ediție, la Alba Iulia.

În contextul în care, locuirea ca și program de arhitectură reprezintă tema comună a tuturor atelierelor anului doi, concursul abordează tocmai acest aspect.Prin tema propusă, studenții sunt provocați să creeze o micro-comunitate cu spații comune, cât și private, într-un context urban. Aceștia au dat mereu răspunsuri creative, fiind evaluați de un juriu  de specialitate și au demonstrat că o singură temă de proiectare poate naște sute de soluții complet diferite ca abordare, datorită interpretării subiective a fiecăruia.

În prezent concursul este unul conceput și organizat de către asociațiile studenților arhitecți din țară: Asociația de la 4 (A4), Asociația Studenților Arhitecți din Cluj Napoca (asta Cluj), Asociația Studenților Arhitecți din Iași (ASAI) și Asociația studenților de la Mincu.

Sfârșitul de săptămână petrecut la Alba Iulia are drept scop: aprofundarea temei, interacțiunea cu situl propus și înțelegerea contextului, schimbul de experiență între studenți din diferite centre universitare, cât și între studenți și profesioniști din domeniul arhitecturii.

Program:


1 Martie


14:00 – Lansarea temei – Casa de Cultură a Studenților
17:00 – Vizită pe sit

2 Martie


12:00 – Tur ghidat al orașului
16:00 – Conferințe despre locuire – Casa de Cultură a Studenților

Conferențiari:

Dorin Ștefan Adam – fondator birou arhitectură Mânădelucru (originar din Alba)
Sorin Magda – fondator birou arhitectură Atelier Magda (Alba Iulia)

Petra Bodea – arhitect la ADNBA (București)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 februarie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...