Actualitate, Interviuri, Reportaje & Anchete, Stiri Aiud, Stiri Cugir, Stiri Sebes

INTERVIU cu vice-primarul Paul Voicu – Investiții de 36 de milioane de euro, parcări subterane și supraterane, ștrand nou și cine va candida în 2020 la alegerile locale.

Interviu cu vice-primarul Municipiului Alba Iulia, domnul Paul Voicu.

-Bună ziua domnule vice-primar, Paul Voicu. În debutul acestui interviu aș vrea să vă întreb, în contextul începutului de an școlar, despre investițiile pe care le-a realizat Primăria Municipiului Alba Iulia în infrastructura instituțiilor de învățământ din localitate.

 • Pe partea de infrastructură a grădinițelor, școlilor și liceelor din Alba Iulia, în primul rând vreau să vă spun că în ceea ce privește eficiența energetică a Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”, Colegiul  Tehnic „Dorin Pavel” și Liceul cu program Sportiv sunt pregătite documentații pentru reabilitarea termică a acestor clădiri, s-au depus deja spre finanțare la ADR Centru, și acum doar așteptăm să semnăm contracte de finanțare, să licităm aceste lucrări foarte importante. După cum știți, până în prezent Primăria Alba Iulia a mai făcut reabilitări la multe spații de învățământ din localitate și intenționăm să continuăm acest demers. Mai avem în plan reabilitarea și extinderea clădirilor Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian”,  unde este deja finalizat procesul de achiziții, derulată pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Pe același program mai avem încă o lucrare de reabilitare a clădirii Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”. Mai amintesc că pe PNDL mai avem trei lucrări care nu au de-a face cu școlile, dar care merită menționate. La Oarda avem în curs de execuție toate străzile care au rămas neexecutate, o firmă de profil se ocupă de acest proiect, în Pâclișa pe strada Brândușei și pe Dealul Furcilor. Revenind la partea de școli, sunt mai multe instituții de învățământ la care avem din partea ISU Alba o serie de cerințe pe care trebuie să le implementăm, ne-au fost puse în vedere pentru partea de siguranță, aceste cerințe fiind până în prezent executate sau urmează să fie executate în cel mai scurt timp, cele necesare fiind deja achiziționate. Mai putem aminti Școala Post-Liceală, unde avem proiectul de refuncționalizare a spațiului de învățământ, la parter și la etajul unu sunt tot măsuri privind implementarea cerințelor de siguranță venite din partea ISU Alba. La Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, partea de iluminat este în curs de execuție. La Școala Generală „Mihai Eminescu”  avem un proiect foarte important care presupune reabilitarea și reparații capitale la șarpanta clădirii care este momentan in lucru,  valoarea contractului fiind de peste 340000 de lei.
 • Vorbind de situația școlilor, cum vedeți scandalul cu mutarea claselor V-VIII de la Școala din Micești?

 • Din păcate avem o problemă cu Școala Generală din Micești și cu Inspectoratul Școlar Județean Alba pentru că înstituția din urmă vrea să anuleze clasele 5-8, știți bine scandalul, lumea e în instanță, noi trimitem memorii la Ministerul Educației Naționale, chiar astazi (n.r. vineri, 7 septembrie) am expediat la București o adresă în care am spus că nu înțelegem de ce o școală trebuie închisă într-un loc unde avem cea mai mare dezvoltare din ultimii 10 ani, în cartierul Micești, unde știți bine că au fost două Planuri Urbanistice Zonale mari, mai exact PUZ-ul Alba -Micești desfășurat pe 380 de hectare și PUZ-ul Cigaș care are peste 40 de hectare. Acolo în ultimii ani au fost dezvoltate sute de case și nu înțelegem de ce trebuie închise clasele 5-8, unde sunt peste 60 de elevi care ar trebui relocați. Oricum, în prima instanță părinții au avut câștig de cauză și au cerut să se anuleze hotărârea ISJ Alba. Nu înțelegem cum gândesc cei de la inspectorat, dar cred că nu îi interesează și nu țin legătura cu comitetul de părinți și cu administrația publică locală, ei doar au trimis hotărârea de relocare la minister și de la minster a venit ordinul prin care clasele 5-8 nu mai sunt la Micești. Eu sunt convins că vor câștiga în instanță și atunci să vedem ce se întâmplă.
 • Ce mari proiecte are în vedere municipalitatea albaiuliană în perioada următoare?
 • Începând cu acest an, vom încerca să finalizăm toate lucrările pe care le avem deja demarate în carterul Cetate pentru că urmează 1 Decembrie. Unul din marile proiecte pe care le avem în vedere și care ține exclusiv de noi este Parcul Unirii. Proiect pe care noi spunem clar că îl vom finaliza până la termen (n.r. 1 Decembrie) fără doar și poate. În ceea ce privește cealaltă lucrare, Monumentul Marii Uniri, contractul nu este la noi, el aparține de Ministerul Culturii care colaborează cu maestrul Buculei și subcontractorii pe care îi are. În legătură cu acest proiect nu ne punem nici un semn de întrebare, doar că nu știm dacă vor finaliza sau nu până la 1 Decembrie acea lucrare. Sigur că, fiind adiacente, sunt lucrările care fac parte din același ansamblu, Ansamblul Marii Uniri, dar repet, acolo nu avem control. Cu toate astea, sperăm că se va finaliza și respectiva lucrare, noi vom da tot sprijinul pentru a fi finalizată, l-am dat și până acum și îl vom da în continuare.
 • Mai avem și alte lucrări mari pe Dealul Furcilor, strada Izvorului, strada Nicolae Labiș și cele adiacente, avem lucrările din Oarda pe care vrem să le finalizăm neapărat, lucrările din zona Pâclișa. O altă zonă pe care o avem în vedere, mai exact avem un PUZ în elaborare cu toată porțiunea de DN1, intrarea dinspre Sebeș (zona Partoș) până la ieșirea spre Cluj (podul peste râul Ampoi). În partea centrală a orașului vrem să reabilităm piața Iuliu Maniu, unde vom amenaja spații exclusiv pietonale, vom construi două mari parcări subterane (PUZ-ul va fi în curând supus la vot  in  Consiliul Local) cu acces din două sau trei părți în parcare și vom încerca să nu mai avem în acea zonă mașini la nivelul suprateran. Vom corela tot ce înseamnă aceesul dinspre piața Iuliu Maniu până pe strada Decebal, vom discuta despre reabilitarea aspectului exterior al clădirilor din zona centrală care să dea un alt aspect acelei zone care deocamdată este lăsată în paragină. Vom construi trei clădiri independente care de sus se vor vedea ca și numărul 100 (în cinstea Centenarului Marii Uniri de la 1918), cu regimul de înălțime P+12 sau P+15. Oricum în zonă mai avem astfel de clădiri importante P+10 și P+12. Vom corela toată partea de circuit de transport, vom încerca să îmbinăm prin această documentație de PUZ și programele care le depunem pe refacerea integrală a sistemului de circulație a autobuzelor. Transportul local este integrat în trei proiecte distincte pentru care lucrează în prezent colegii noștri de la programe de finanțare, dar toate aceste proiecte leagă întreaga rețea de transport local din Municipiul Alba Iulia. Un proiect este pentru zona cuprinsă între cartierul Partoș și cartierul Ampoi, al doilea este din Ampoi până în zona Vasile Goldiș și altul care coboară din cartierul Cetate până la gară. Sunt trei proiecte puse în trei bucăți deoarece suma maximă pe care o putem obține pentru un proiect este de 5 milioane de euro. Valoarea totală a proiectelor care au de-a face cu cu infrastructura de transport în comun în Alba Iulia se ridică la 36 de milioane de euro. Din condițiile de scriere a proiectelor, pentru partea de finațare, ca să putem obține peste 98% finațare sunt niște condiții de circulație care presupun bandă unică pentru autobuze și taxiuri, pistă de bicilete și spații verzi. Dacă nu scriem așa proiectul nu obținem finanțarea.
 • Un alt proiect important îl constituie baza de agrement pe care intenționăm să o construim în spatele bazinului Olimpic. Acest proiect ar fi trebuit demarat mai demult, dar din păcate, banii ne-au fost luați la începutul anului de Guvern (30 de milioane de lei) și deocamdată am renunțat la obiectiv până vom găsi altă formă de finațare. După cum știți, în acel perimetru Primăria Alba Iulia are terenuri unde vom face bazine exterioare, terenuri de volei, locuri pentru plajă, mai exact un ștrand în aer liber pe care trebuie să îl facem odată, pentru că ștrandul Schit l-am închis, nu mai era viabil, i-a trecut durată de viață, l-am moștenit de pe vremea cealaltă, nu l-am făcut noi. Trebuie să facem pe lângă bazinul Olimpic, care este o bază pentru profesioniști, unde se poate sta doar două sau trei ore, acest ștrand în aer liber unde cetățenii pot veni și pot sta cât doresc. Pentru ștrandul Schit avem alte planuri, acolo vom face alte zone de relaxare și recreere, poate și o creșă și alte activități.
 • Ce se mai aude de operațiunea „Turturica”?
 • Pentru acest mandat mai avem pregătit proiectul care implică reabilitarea blocului G2 (Turturica), un ansamblu foarte aglomerat vizavi de Spitalul Județean. Sperăm să finalizăm acolo cu tot ce înseamnă exproprieri, iar clădirea respectivă va trebui să fie demolată, iar una dintre parcările subterane și supraterane din Alba Iulia va fi executată acolo. Avem în execuție un proiect pentru ansamblul din zona respectivă care va rezulta în urma demolării acelei clădiri, vom vedea cum vom sta cu suprafețele și cum vom putea avea un număr cât mai mare de mașini care vor putea fi parcate în zona respectivă. Nu pot spune exact când va începe demolarea propriu-zisă, dar pot să vă spun că în maximum două luni vom avea documentația gata și o vom aproba în Consiliul Local, inclusiv partea de demolare a acestei clădiri care nu mai are un viitor. Vrem ca în următorii doi-trei ani să aducem această zonă foarte aglomerată la o lumină favorabilă În legătură cu faptul că ar fi niște cetățeni care s-ar fi mutat înapoi în blocul Turturica, nu cred că este posibil deoarece noi urmărim aproape săptămânal ce se întâmplă acolo, colegul meu Gabi Pleșa și cu directorul Dan Ircu de la Poliția Locală Alba au în vizor această clădire. Nu vrem să se mai întâmple acolo evenimente de genul celor care s-au petrecut în ultima perioadă și, dacă totuși cineva s-a mutat iar acolo, îi vom identifica și vor fi luate măsurile care se impun.
 • Și în această vară, Alba Iulia a fost gazda mai multor evenimente cultural artistice. Cum vedeți efectul pe care aceste spectacole le-a avut asupra albaiulienilor, dar și asupra turismului din orașul nostru?
 • Noi putem spune un singur lucru. Feedback-ul îl avem de la cei care au participat la aceste evenimente. Cei cărora le-au plăcut manifestările ne bucură și ne capacitează să facem și anii viitori evenimente și mai bune, dar bineînțeles sunt și cârcotași ca peste tot care au ceva de obiectat, indiferent dacă e vorba de evenimente sau de proiecte de construcții, dar când știm că la toate evenimentele au fost în total sute de mii de oameni, în special la Alba Fest, unul dintre cele mai bune spectacole care au fost vreodată în Alba Iulia. În plus, am reușit să îl aducem pe Al Bano, după atâte și atâtea căutări, și asta e o realizare și multă lume a apreciat spectacolul respectiv. Pe lângă aceste evenimente mari, au mai fost și alte manifestări în Cetate și consider că toate și-au atins scopul, începând cu cele din luna mai (Festivalul Roman) și până la Zilele muzicii (concertul lui Al Bano). Trebuie să vedem ce evenimente vom avea sfârșitul acestui an în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și cu Ministerul Culturii (dacă aceștia din urmă vor să vină lângă noi pentru evenimentele dedicate Centenarului). Trebuie spus că am avut o mică problemă după 6 ani cu Dilema Veche. Cred că știți acest lucru, ei cred că sunt în insolvență sau lichidare judiciară și, în acest an, lichidatorul judiciar ne-a impus să plătim o sumă de bani pentru simpla utilizare a numelui Dilema Veche. În urma negocierilor nu am ajuns la o sumă convenabilă deoarece Primăria Alba Iulia nu este dispusă să plătească câteva sute de milioane de lei vechi doar pentru a folosi numele lor. Din această cauză nu ne-am mai înțeles pentru festivalul din acest an și astfel, Primăria Alba Iulia și CJ Alba nu au mai făcut un eveniment sub emblema Dilema Veche și probabil nici în viitor nu vom mai avea un astfel de eveniment aici. Dar sunt convins că împreună cu colegii din primărie vom putea pune ușor înlocui acest eveniment.
 • Se apropie 1 Decembrie. Cum se pregătește Primăria Alba Iulia pentru aniversarea de 100 de ani de la Marea Unire de la 1918?
 • Acum se pare că acest Centenar, care ar trebui să fie național, ne interesează doar pe noi, Primăria Alba Iulia și colegii cu care lucrăm din oraș, repectiv Muzeul Unirii și Consiliul Județean Alba. Nu vedem multe alte instituții naționale pe care să le intereseze ce se întâmplă la 1 decembrie la Alba Iulia. Și vedem asta de ceva timp, nu doar în ultimele două-trei luni. În speță, toate lucrările care au fost demarate acum puteau fi pregătite liniștit de anul trecut, că nu i-a blocat nimeni pe guvernanți, proiectele erau pregătite de atunci, lucrarea maestrului Buculei este pregătită din 1993 sau 1994, de când a fost jurizată. Deci nu i-a blocat nimeni pe cei din Guvern sau de la Ministerul Culturii să facă documentele și să se dea drumul la lucrări, care puteau începe din februarie sau martie, când se putea lucra. Iată că în momentul de față, în ciuda tergiversărilor multiple și datorită drumurilor multiple pe care le-am făcut cu colegii la București, în special cu domnul primar Mircea Hava, am reușit să semnăm cele două proiecte și am început lucrul. Sută la sută cred că vom finaliza aceste lucrări și vom aștepta oaspeții cum se cuvine, aceștia putând să viziteze atât noile obiective cât și cele deja cunoscute.
 • Mai mult decât atât, sunt convins că evenimentele cultural artistice le vom împărți cu organizatorii pe mai multe zile începând după 25 noiembrie și le vom duce până în 2-3 Decembrie. Nu se poate să le avem într-o singură zi, cum făceam în mod obișnuit. E practic imposibil să cuprinzi doar într-o zi mai multe evenimente, începând la depunerile de coroane, alocuțiuni, primirea soliilor la Sala Unirii, Te Deum-ul, defilarea, masa poluară și concertele. Trebuie să le întindem pe mai multe zile ca oamenii să poată să vină să se bucure de ele, să nu fie înghesuială, și astfel cei care vor veni la Alba Iulia pe 1 decembrie să poată sărbători cum se cuvine Marea Unire. Încă nu pot dezvălui surprizele artistice din acest an, dar ce pot să spun e că toate evenimentele vor primi un upgrade, vor fi la un alt nivel fiindcă nu putem trece printr-un moment de Centenar care să fie ca oricare alt an. Vom avea o altă calitate și un alt concept pentru toate evenimentele pe care le vom face, inclusiv evenimentele festive din debutul zilei. Vom respecta legislația și nu vor mai, ca în alți ani, zeci de depuneri de coroane de flori, ci doar cele mai importante instituții ale statului (Președenție, Guvern, Parlament, Prefectura, Consiliul Județean și Primăria) vor face oficiile. Organizatorii ne adunăm de acum în comandament pentru a pregăti partea de acces în Alba Iulia, oraș de 74000 de locuitori, în momentul în care mai vin 100000 se poate ușor bloca, la fel ca alte orașe unde sunt evenimente mari. Uitați ce se întâmplă la Cluj cu Untold-ul. Sunt colegi care au fost la Untold și care au făcut 4 ore înapoi până în Alba Iulia. Clar că și la noi vor veni multe mașini mari și mici, începând din 28, 29, 30 noiembrie și care vor pleca în 1, 2, 3 decembrie. Avem un plan pentru această parte de organizare în care luăm în calcul toate parcările posibile care sunt la intrările în Municipiul Alba Iulia, dinspre toate zonele (Cluj, Sebeș și Munții Apuseni), le avem puse pe hărtie, chiar dacă sunt 100 de parcări private și publice, pe toate le monitorizăm, avem contact cu administratorul sau managerul firmalor respective, știm în ce zile și la ce ore ne lasă să parcăm acolo. Vom avea autobuze cu rute și orare clare din 20 în 20 de minute, oamenii vor lăsa mașinile în parcări și vor veni în oraș. Mai ușor va fi cu autocarele și microbuzele care vor avea accesul liber în oraș până aproape de zonele importante, unde își vor lăsa pasagerii și apoi se vor întoarce goale în parcările de la ieșirile din oraș. Din timp vom pregăti toate aceste lucruri, populația va fi anunțată din timp pe site-ul Primăriei, în mass-media ca să știe toată lumea ce se întâmplă cu situația parcărilor.
 • Acum câteva zile, domnul Mircea Hava a fost nominalizat pentru lista de candidați ai PNL la alegerile europarlamentare. Cum vedeți această decizie?
 • Discutăm de câteva luni acest lucru cu colegii din administrație și cu colegii din partid. Nu cred că a fost o decizie simplă pentru Mircea Hava care după 25 de ani de administrație publică ar urma facă acest pas. Eu nici acum nu sunt convins că va face acest pas. Dacă o va face, vom vedea. Deocamdată listele pentru europarlamentare se vor definitiva la nivel de partid undeva în octombrie, apoi va urma o campanie electorală în aprilie, mai 2019. Totul se va întâmpla după cum se va decide la nivel de partid și după decizia proprie a domnului Hava. Dar eu spun un singur lucru. În momentul în care dânsul se decide 100% că va candida, după ce se va termina campania și votul, dânsul are 15 zile la dispoziție pentru a opta pentru ce funcție va râmâne în continuare, cele două funcții fiind incompatibile (primar și europarlamentar). Din punct de vedere administrativ și legal avem sub un an până la alegerile locale din 2020, deci nu vor mai fi alegeri anticipate. În acel moment, Consiliul Local Alba Iulia va trebui să aleagă un primar interimar. Oricum, în 2019 mai trecem și peste campania electorală pentru prezidențiale și apoi decide partidul ce se întâmplă în 2020. Nu e o decizie ușoară, ca și partid, ca și echipă, nu ne putem permite și nimeni în PNL nu vrea să pierdem o instituție atât de importantă ca și Primăria Municipiului Alba Iulia. Nu cred că echipa care de 22 de ani lucrează în primărie a avut realizări care nu pot fi punctate și nu cred că cetățenii pot să spună că nu își mai doresc această echipă. Realizările acestei echipe o recomandă pentru un nou mandat. Suntem în prezent numărul 1 în România ca administrație publică la fondurile europene atrase pe cap de locuitor, numărul 1 în România ca și viitor în ceea ce privește Smart City, numărul 1 la fonduri atrase pe proiecte ecologice. Mai sunt și alte realizări și nu aș vrea să spun eu ca și membru al acestei echipe, ci i-aș lăsa pe cetățenii care au beneficiat atâția ani de zile de aceste lucrări. Aceste lucrări au pus Alba Iulia altfel pe harta României, a fixat-o și a poziționat-o diferit față de alți ani. Hai să ne gândim doar la turism. Ce era turismul acum 10 ani în Alba Iulia? Nici nu puteam vorbi de turism aici și acum se poate discuta serios de acest aspect. Aș vrea să mai spun că, în cazul în care nu va mai fi primar, Mircea Hava lasă în urma sa o echipă, dânsul fiind destul de dibaci, adunând lângă el oameni valoroși în acești ani. Dacă vă uitați pe site-urile altor primării puteți vedea că nu au o echipă atât de bună în implementarea și promovarea proiectelor care nu au fost doar europene. După obținerea finanțării mai trebuie să și implementezi proiectul, să ajungi la finalul fizic și valoric. În România multe primării au avut probleme să termine proiectele, nu s-au încadrat în termen. Eu zic altceva. Și dacă pleacă, 100% va fi în continuare alături de noi cel puțin 3-4 ani pentru că nu pleacă de tot din Alba Iulia. Mai mult sunt convins că va rămâne președintele PNL Alba, nu cred că cineva va sări să îi ia locul. Rămânând lângă noi știm ce avem de făcut ca și continuitate, că suntem aceeași echipă și astfel cred că vom avea realizări și mai mari din noua sa ipostază.
 • Dacă totuși Mircea Hava va ajunge europarlamentar, dumneavoastră vă veți depune candidatura în 2020 la funcția de primar al Municipiului Alba Iulia?
 • Sunt două lucruri concrete care au de-a face cu întrebarea dumneavoastră. În primul rând, decizia Partidului Național Liberal la nivel de județ și Municipiu, primăria Alba Iulia fiind cea mai importantă din județul Alba la nivelul administrației locale. Sunt hotărât să merg în continuare ca și echipă pentru conducerea Municipiului Alba Iulia. Că voi fi eu nominalizat pentru funcția de vice-primar din partea partidului e una, că doar nu candidez independent. Dacă aș candida independent v-aș spune simplu: “Da! Cred că pot! Vreau și fac față în această poziție, că doar nu vin din outside, vin din peste 20 de ani lucrați în primăria Alba Iulia și știu cu ce se mănâncă fiecare colțișor din orașul acesta.” Dar decizia politică nu pot să o iau singur. Mai mult decât atât, dacă vrem să fim profesioniști într-ale politicii, jocul acesta se face pe voturi, nu se face pe cât sunt eu de înalt, de frumos sau de deștept. În acest sens va trebui să facem un sondaj profesionist și vom vedea cine este primul clasat în preferințele albaiulienilor din PNL. Așa se face în orice partid. Dacă ești independent e simplu, dar dacă ești într-o echipă trebuie să ții cont de decizia echipei că dacă nu, poți primi alte lucruri, mai exact un picior în spate. E adevărat că pot apărea și eșecuri. Îl avem ca exemplu pe colegul nostru Nistor Dorin, care nu din prima a fost primar în Sebeș. A avut un eșec și ca deputat, dar nu trebuie să renunțăm. Dar noi cei din PNL nu putem avea în 2020 un eșec la Alba Iulia pentru că nu am luat o decizie bună în partid. Una peste alta, chiar putem să amintim că nu neapărat eu ca persoană țin la un nume să fie pe scaunul primarului din Alba Iulia. Poate să fie foarte bine orice coleg din partid, care are o experiență în spate și care suntem convinși că va duce mai departe ce s-a realizat în Alba Iulia și care dorește să lucreze în echipă. Mai mult, mă interesează ca echipa să fie făcută din primar, doi vice-primari și majoritatea în Consiliul Local. Dacă nu ai cel puțin 12 consilieri nu e bine. Pentru 2020 îmi doresc să avem peste 14 consilieri PNL în Consiliul Local Alba Iulia, mai ales că și după alegerile din 2008 am avut 14 consilieri. E suficient peste 12 ca să ai doi vice-primari, dar trebuie 14 consilieri pentru proiectele care necesită două treimi din voturi. Deci cuvintele de ordine sunt continuitate și echipă, atât la nivel politic cât și administrstiv pentru că eu și domnul primar conducem echipele atât la partid cât și la primărie de atâția ani, avem oameni buni și din urmă vin oameni valoroși pe care ne putem baza. Și vă mai spun ceva. Dacă domnul primar nu pleacă acum, el totuși are o vârstă, ca și mine, ca domnul Dumitrel, ca domnul Pereș, cei care am început în 1992-1993. Poate mai merge dânsul încă un mandat în 2020 dacă nu pleacă europarlamentar, dar peste 5 sau 6 ani tot va veni vremea când Mircea Hava nu va mai putea sau nu va mai vrea să candideze. Tot se va întâmpla odată. Mai mult, doi de Mircea Hava nu avem în Alba, doi Paul Voicu, doi Ion Dumitrel, fiecare este o entitate, așa a lăsat Dumnezeu pe pământ. Nu putem să-i clonăm. Discuțiile pe care le-am văzut în mass media, “Că ce ne facem când pleacă Hava?” le consider inutile. Și Băsescu a avut două mandate care i s-au terminat. Acum este Iohannis, care noi sperăm că va mai câștiga încă un mandat și îl vom susține în acest sens. Vine apoi alt președinte, și tot așa. Așa sunt lucrurile firești în viață.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 septembrie 2018

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...