Actualitate, Interviuri, Locale, Politica, Stiri, Stiri Apuseni

Interviu cu Toma Dorin, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Roșia Montană

Ce vă recomandă pentru funcția de primar al comunei Roșia Montană?

Consider că experiența pe care am acumulat-o în activitatea mea profesională este una foarte bună. Am muncit 23 de ani în comună, am fost șeful Poliției Roșia Montană, iar toți acești ani pe care i-am dedicat locuitorilor din Roșia Montană, mă fac să cunosc nevoile și problemele cetățenilor acestei localități. Fiind pensionar, am timp să fac ceva pentru comună, iar experianța acumulată mă recomandă și mă pune în slujba cetățenilor comunei.

De ce credeți că acum 4 ani nu a fost votat ca primar un PSD?

Probabil nu a fost candidatul potrivit și probabil trendul era spre un alt partid politic.

Ce planuri aveți pentru comună?

Vreau ca alături de echipa mea de consilieri și cu ajutorul cetățenilor să desfințăm mitul ”munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă în poartă”. Avem un plan bine făcut. Vrem să derulăm programe și investiții pentru dezvoltarea Roșiei Montane, una dintre comunele cele mai reprezentative din punct de vedere economic, istoric și cultural din județul Alba și nu numai.

Cum credeți că puteți îmbunătăți infrastructura în următorii 4 ani?

Pentru a putea începe orice dezvoltare în comună trebuie să clarificăm situația Planului Urbanistic General și a Planului Urbanistic Zonal pentru că în acest moment PUG-ul și PUZ-ul sunt blocate și nici un investitor și nici o altă modalitate de atragere de fonduri nu există în prezent. După clarificarea PUG-ului, având în vedre potențialului economic, istoric și turistic al comunei, vom demara mai multe programe, inclusiv de atragere de fonduri europene, pentru crearea de locuri de muncă, pentru a pune în valoare vestigiile din comună, pentru a pune în valoare potențialul turistic, care vor aduce prosperitate localității.

Ce ne puteți spune despre echipa dumneavoastră?

Am încercat să insuflu un nou trend în organizația PSD Roșia Montană, să întineresc echipa, să atrag lângă noi cât mai mulți tineri cu inițiativă, care vor să își pună în practică ideile, să îi putem ajuta. Împreună cu membri cu experiență vrem să demarăm proiecte de folos pentru comună. Fac pe această cale un apel și către ceilalți cetățeni de bună credință ai comunei, indiferent de culoarea lor politică, toți cei care au idei bune și care doresc să participe la dezvoltarea comunei noastre, să ni se alăture și împreună să luăm cele mai bune decizii care vor duce la dezvoltarea durabilă a localității. Sunt convins că o schimbare va aduce multe lucuri bune în comună, iar comuna Roșia Montană va fi cu adevarat o comună europeană.

Ce le transmiteți celor care ne citesc?

La urez multă sănătate. Aș dori ca bunul Dumnezeu să ne ajute ca împreună să ducem la îndeplinire obiectivele, respectiv dezvoltarea localității noastre prin punerea în valoare a resurselor naturale, minerale, a potențialului turistic al zonei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 iulie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...