Interviuri, Locale, Stiri, Stiri Apuseni

Interviu cu Toader Beniamin, primarul comunei Poiana Vadului


Vă rog să-mi spuneți câteva lucruri despre dumneavoastră


Mă numesc Toader Beniamin și sunt din comuna Poiana Vadului, locul în care m-am născut și unde trăiesc. Sunt căsătorit, am 12 copii. Am 7 nepoți și vine al optulea. Am fost patru ani viceprimarul comunei Poiana Vadului. Acum închei primii 4 ani de mandat de primar al comunei. Am absolvit Școala profesională de la Liceul numărul 1 din Alba Iulia, apoi am făcut liceul. la Câmpeni, secția alimentație publică și m-am căsătorit în Poiana Vadului, trăiesc în Poiana Vadului. În comună sunt cunoscut cred că de aproape toată lumea, chiar și de copii și de oameni foarte în vârstă. I-am vizitat de foarte multe ori, cu diferite ocazii, nu numai la alegeri, ci și când au avut probleme, am vizitat persoanele în vârstă și le-am acordat ajutor și în ultimii 7 ani, am adus pentru copiii din comună alimente, caiete, creioane, dulciuri și rechizite, in limita posibilitatilor.


Ce realizări ați avut în cei patru ani de când sunteți primar al comunei Poiana Vadului?


În cei 4 ani de mandat în funcția de primar al comunei Poiana Vadului am implementat mai multe proiecte. Am avut un proiect de asfaltare a drumului Valea Măgurii pe 5 km, care din 2009 a fost implementat de fostul primar, dar nu a primit niciodată finanțarea și pentru care eu impreuna cu echipa am reușit să aducem finanțare. Am un proiect care sper ca în două săptămâni să fie finalizat, mai exact amenajarea a 3,5 km de drum în satul Peștești. Am implementat un proiect prin GAL și am cumpărat un buldoexcavator T-Rex nou care a fost achiziționat cu bani europeni. Am implementat un proiect pentru dotări și am cumpărat cupe, freze de zăpadă, lamă de zăpadă, picon. Apoi am avut de făcut amenajamentul silvic la pădurea pe care o avem în munte, care a fost expirat de 10 ani și care n-a fost făcut de fostul primar. Sper ca într-o săptămână să se termine licitația de modernizare a Școlii gimnaziale ”Profesor universitar doctor Gheorghe Beleiu”, care e școala din centrul comunei, și acolo am un proiect de modernizare: acoperiș, izolare termică și schimbare a centralei termice și dotare cu mobilier nou. Am făcut o arhivă pentru primărie și am făcut o sală de sport care este chiar vizavi de școală. Recent am demarat proiectul de construcție a unei toalete publice. Am făcut stații de autobuz unde să se adăpostească oamenii. Merită menționat că am pietruit aproape toate drumurile din comună, dar care în ultima vreme au avut de suferit din cauza inundațiilor. Am avut pagube destul de mari și am avut șase, șapte gospodării afectate de inundații, dar nu într-o măsură atât de mare. Avem nevoie să schimbăm podețele tubulare, trebuie să construim diguri de susținere a drumurilor și să decolmatăm pâraiele și văile pentru a evita alte inundații.

Ce planuri aveți pentru următorul mandat în funcția de primar al comunei Poiana Vadului?


Am aprobat deja în Consiliul Local deviz de lucrări pe două drumuri comunale în Făgetul de Sus și Făgetul de Jos. Sper să primesc finanțare prin PNDL, un program pe care l-am mai accesat și în alte proiecte. Dacă nu se va putea o să încercăm să obținem finanțare prin AFIR sau prin alt program guvernamental. Vreau să introduc în domeniul public câteva drumuri, mai exact drumul care leagă Poiana Vadului de satul Răzești, Scărișoara de Gârda unde drumul este asfaltat și vreau să fac un proiect prin care să legăm comuna Poiana Vadului de celelalte comune printr-un drum asfaltat de 10 kilometri. Deja am pus bani, am demarat lucrările de întabulare și introducere a drumului respectiv în domeniul public. De asemenea vreau să mă ocup de căminul internat din comună, un loc unde copiii stăteau în internat și puteau să mănânce o masă caldă. Acum, pentru că avem microbuz școlar și drumurile s-au mai refăcut, copiii care stăteau la internat au posibilitatea de a ajunge mai repede acasă, și atunci aș vrea să pot să schimb destinația căminului internat și să îl fac probabil cămin pentru bătrâni sau o altă locație benefică pentru comună. Vreau să menționez că nu avem deocamdată cadastru general în comună și mă voi lupta ca să rezolvăm această problemă și astfel, cei care vor dori să cumpere terenuri sau case în comună să le poată vinde legal și asfel cred că vom putea atrage mai mulți oameni în comună. Vrem să facem întăbulările și astfel va crește credibilitatea la vânzare.


Ce puteți să ne spuneți despre echipa dumneavoastră de consilieri?

Am o echipă solidă, cu care m-am înțeles mereu foarte bine. Eu nu am fost și nu voi fi un politician în sensul clasic al cuvântului, eu sunt în primul rând un om de administrație. Vreau să fac mai mult administrație decât politică și deseori le-am spus consilierilor, nu neapărat celor din echipa mea, că nu vreau să fim politicieni. Chiar dacă am candidat pe listele electorale din partea unui partid politic, eu mi-am dorit să fiu văzut nu ca un om politic, ci ca un om care face administrație de calitate pentru comună. Spun asta cu atât mai mult cu cât noi trăim în zona de munte, condițiile sunt mai vitrege, mai grele și este nevoie de mai multă implicare pentru a servi intereselor comunei noastre. De aceea am transmis echipei mele de consilieri că trebuie să fim uniți pentru a face ceva pentru comunitate. Vă mărturisesc că nu m-am pregătit deloc de campanie, ci mi-am făcut în continuare treaba de primar. Aceasta este datoria mea și vreau să o duc până la capăt. Nu mă interesează atât de mult politica, ci mă interesează cel mai mult să fac ceva pentru comunitate.


Vă rog să îmi spuneți câteva cuvinte pentru cititorii noștri


Cetățenii comunei Poiana Vadului mă cunosc, am avut de-a face cu fiecare dintre ei și cred că ei pot avea încredere că mi-am dat tot interesul pentru a face bine în comună. Sunt convins că întotdeauna vor fi oameni nemulțumiți, dar eu sunt împăcat cu gândul că am făcut totul pentru dezvoltarea comunei și cred că pot face în continuare lucruri bune la Poiana Vadului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 august 2020

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...