Interviuri, Locale, Stiri, Stiri Ocna Mures

Interviu cu Ștef Elisabeta, candidata Partidului Social Democrat la funcția de primar al comunei Ohaba

Vă rog să ne spuneți în câteva cuvinte ceva despre dumneavoastră

Sunt administrator al unui magazin pe care îl administrez de 22 de ani. Lucrând de atâta vreme, m-am obișnuit cu oamenii, i-am cunoscut destul de bine, m-au cunoscut și ei pe mine, am încredere în ei și ei în mine. Sunt o fire energică, implicată în problemele comunității, apropiată bisericiii și care, la îndemnul și susținerea cetățenilor, am luat decizia de a candida la funcția de primar al comunei Ohaba.

Ce planuri aveți pentru mandatul de primar pe care doriți să îl câștigați?

În primul rând, cred că avem nevoie de cadastrarea gratuită a tuturor terenurilor din extravilanul comunei. În altă ordine de idei, îmi doresc asfaltarea tuturor drumurilor din comuna Ohaba, în prezent fiind asfaltate doar străzile principale, actuala administrație părând că ”a uitat” de celalalte căi de acces. Îmi doresc racordarea comunei la rețeaua de canalizare care în prezent lispește cu desăvârșire. Îmi mai doresc angajarea în cadrul primăriei a unui asistent social care să ajute persoanele vârstnice. Vreau ca buldo-excavatorul din comună să fie folosit în interesul cetățenilor, nu în interesul propriu al actualului primar. Vreau asigurarea transportului locuitorilor din comună către Berghin, Alba Iulia și retur. Bineînțeles vreau ca într-un eventual mandat de primar să sprijin locașurile de cult din comună. Pentru realizarea acestor proiecte și nu numai trebuie să accesăm fonduri guvernamentale și europene pentru că în prezent comuna Ohaba are un buget destul de mic. Doar așa cred că ne vom putea dezvolta.

Care sunt, în opinia dumneavoastră principalele eșecuri ale actualei administrații publice a comunei?

Înainte de a puncta principalele eșecuri, spun că acestea se datorează, în principal, lipsei de viziune. Eșecuri: cheltuieli pentru servicii și investiții care nu asigură o dezvoltare durabilă pentru comună; ”împărțirea” comunei în funcție de interesele primarului și apropiaților; politizarea principalelor servicii ale primăriei, inițiative moarte în fașă.

Spuneți-mi câteva lucruri despre echipa dumneavoastră de viitori consilieri

Am lângă mine o echipă de oameni capabili, muncitori și de încredere, alături de care vreau să pun în aplicare toate planurile de dezvoltare a comunei. Sunt oameni pe care îi cunosc foarte bine. Apreciez că fiecare își poate aduce aportul astfel încât echipa să fie unită și funcțională. Membrii echipei provin din categorii socio-profesionale diferite, sunt implicați, au idei bune și cred că au tăria de a se lupta astfel încât ideile lor să fie puse în practică. Pot zice că sunt frații și surorile mele și că împreună formăm o familie unită, în care respectul și cuvântul sunt la loc de cinste.

Vă rog să ne mai spuneți câteva cuvinte pentru cititorii noștri.

Nu e un secret că dezvoltarea unei comune presupune implicare din partea fiecăruia dintre noi. Pentru a se întâmpla cu adevărat, consider că cel care se ocupă de administrarea comunei trebuie să fie un exemplu, să se implice personal, să încurajeze pe cei din jur și să-l aprecieze pe fiecare localnic pentru implicare în rezolvarea problemelor comunității. Cetățenilor comunei Ohaba le doresc ca Dumnezeu să le dea înțelepciune, să fie alături de mine, să creadă în ceea ce vreau să fac pentru ei. Doar împreună putem face o comună mai bună, o comună cu adevărat europeană.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 august 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...