Interviuri, Locale, Stiri

Interviu cu Stânea Gheorghe din comuna Mihalț

La început spuneți-ne câteva lucruri despre dumneavoastră ?

M-am născut în comuna Mihalț, sunt căsătorit și am o fetiță. Sunt un familist convins. Am construit o micro fermă pe fostul CAP, în afara satului, unde depozitez utilajele și producția pe care o obțin dintr-o o exploatație de aproximativ 30 de hectare de teren arabil cultivat cu cereale, culturi de porumb sau grâu.

M-am hotărât să Candidez la Primăria comunei Mihalț pentru a schimba ceva în această comună. Eu cred că această comună merită mai mult decât are.

De ce credeți dumneavoastră că acum patru ani locuitorii Mihalțului nu au votat un pesedist?

La țară oamenii votează în general omul, apoi partidul. Primarul actual a candidat prima dată în 2008 din partea PSD-ului și a câștigat. Între timp a trecut în partea cealaltă. Eu zic că se votează omul, dar dacă omul nu demonstrează nimic după 4 ani, atunci acel om trebuie schimbat.

Și dumneavoastră pe asta mizați? Lumea vede cine sunteți. Că v-ați format, v-ați făcut o viață de familie exemplară și că aveți atât de mult pământ pe care lucrați cu forțe proprii. Asta vă recomandă pe dumneavoastră pentru funcția de primar?

Nu neapărat că lucrez atâta pământ. Mai sunt oameni care lucrează. Lumea m-a împins spre acest proiect de a candida, oamenii din comună mi-au spus :” de ce nu fac ceva pentru toată comuna, de ce nu candidezi la primărie?”.

Ce ne puteți spune despre proiectele dumneavoastră?

Am anumite proiecte. O parte sunt puse pe hârtie și trebuie să consult specialiști pentru că trebuie respectată legea în tot ceea ce facem. Primăria trebuie să fie un fel de angajat al cetățeanului. Eu sunt de părere că atâta timp cât se colectează bani la buget de la populație, când se iau hotărâri pe banii cetățenilor, atunci trebuie să-i consulți pe acești cetățeni. Consilierii ar trebui să meargă, să ia pulsul lucrurilor și să vorbească cu oamenii, să fie apropiați de oameni ca să poată să ia acele hotărâri pentru binele comunității. La noi înainte de alegeri se asfaltează, se fac rigole și diferite lucrări, iar după alegeri, trei ani nu se face nimic. Îi rog pe cetățeni să se gândească ce lucrări s-au făcut în ultimi 4 ani, exceptând ultimul an.

Cum se poate îmbunătăți infrastructura Mihalțului ?

Trebuie în primul rând asfaltate capetele de străzi care nu sunt asfaltate. Deasemenea la Cistei este o problemă cu un pârâiaș pe care, pe timp de vară când e secetă, nu curge apă, dar când plouă, acest pârâiaș inundă case. Drumurile sunt praf. La Obreja sunt probleme cu canalizarea. De muncă este. Sunt străzi în comună pe care, după ploi abundente, nu mai poți să treci. Mai trebuie lucrat și la iluminatul public care s-a schimbat pe LED-uri și care se tot ard.

Acum eu cred că ori e rea voință ori e neputință. Nu știu care e problema. În plus, în, comuna noastră tinerii nu au unde să iasă. S-a făcut acum câțiva ani o bază sportivă. Cineva a dus acolo patru camioane de piatră ca să nu poată copiii să se joace. Eu aș lupta și aș munci foarte mult să pot face un proiect prin care primăria să atragă fonduri pentru construirea unor terenuri de joacă și de sport. În plus ar trebui ca grădinița din comună să se facă cu program prelungit astfel încăt mamele să poată duce dimineața copiii la grădiniță și să-i ia acasă când se întorc de la servici. Sunt multe alte lucruri pe care le poți face doar dacă te dedici în totalitate. Trebuie în primul rând să te gândești la binele comunei și al oamnilor, nu ai voie să vezi alte interese pentru că atunci nu mai poți face lucruri de calitate.

Ce ne puteți spune despre echipa dumneavoastră?

Sunt oameni tineri, motivați. Au confirmat și ei. Fac agricultură, dar au și servici. Sunt un model pentru comunitate și mizez pe ei, pe ajutorul lor. Eu cred că hotărârile bune nu trebuie luate de unul singur. Eu așa sunt învățat și vreau să aplic asta și cu echipa mea de consilieri din PSD Mihalț.

Eu vă doresc succes și să auzim de bine.

Vă mulțumesc si eu pentru posibilitatea pe care mi-o oferiți de a comunica cu concetățenii mei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 iulie 2020

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...