Interviuri, Locale, Politica, Stiri

Interviu cu Nelu Muntean, candidatul Partidului Social Democrat la primăria comunei Fărău

Pentru început, spuneți-ne câte ceva despre dumneavoastră.

Sunt născut în localitatea Fărău și am 49 de ani. Am terminat liceul numărul 2 din Alba Iulia, profil Electro, iar apoi am terminat Facultatea de Științe, profil administrație publică. Sunt căsătorit și am un băiețel. Deocamdată sunt angajatul primăriei Fărău, ocupând funcția de șef Serviciul Voluntar de Urgență. Am fost șef al comisiei buget-finanțe 8 ani ani și am un mic magazin împreună cu soția în localitate. Ca tot omul de la țară, am o suprafață de pământ pe care o cultiv.

Ce fapte vă recomandă dumneavoastră pentru această funcție?De ce credeți că oamenii v-ar alege pe dumneavoastră ca primar?

Eu cred că sunt un bun gospodar, ceea ce se vede și la nivel de familie. În plus mă recomandă relațiile bune cu oamenii din comună și cu prietenii. Îmi respect pe cât pot promisiunile și fac tot ce e posibil ca oamenii să fie în preajma mea și eu să-i ajut cât pot de mult.

Muncind în cadrul primăriei cred că ați putut vedea cam tot ce trebuie făcut pentru comună și satele aparținătoare. Ce ne puteți spune despre asta?

Ca într-o gospodărie, întotdeauna mai este de făcut ceva. Niciodată nu este suficient și unii oameni sunt mulțumiți, în timp ce alții sunt nemulțumiți. Nu îi poți mulțumi niciodată pe toți, oricât ai face, dar eu cred că se pot face încă multe lucruri în comuna Fărău. În primul rând trebuie făcută întabularea pământurilor care este neîncepută la nivel de comunei Fărău. Din cauză faptului că anul ăsta, dar și în alți ani ne-am confruntat cu atâtea ploi și atâtea inundații. Avem nevoie de șanțuri, de rigole. Cu toate că noi am crezut că acestea sunt suficiente, dar se vede că natura spune că nu. La o primărie, mai ales la nivelul comunelor, banii nu ajung niciodată. Este nevoie de programe naționale, de programe europene pentru a putea dezvolta o comună, mai ales o comună cum e a noastră, la marginea județului. Din păcate nu avem drum asfaltat de legătură cu județul Mureș. Programele care s-au derulat în ultimii patru ani la nivel național s-au cunoscut foarte mult la noi în comună. Am avut un primar independent, dar PSD, partid care a fost la guvernare, l-a ajutat foarte mult și i-a acordat foarte multe facilități din punct de vedere al programelor naționale și europene.

Povestiți-ne un pic despre infrastructura existentă și ce trebuie făcut în comuna Fărău.

Trebuie să îmbunătățim infrastructura. Proiectele care sunt în derulare pentru infrastructură acoperă aproape în totalitate tot ce înseamnă drumuri comunale. Acestea sunt aproape terminate și implementate. Mai sunt două sate: Heria și Șilea unde mai sunt de asfaltat doar câțiva kilometri. În rest putem să spunem că în ultimii patru ani s-a asfaltat aproape tot ce înseamnă drum comunal. Au rămas drumurile care nu au avut ridicări topo și care nu au fost prinse în domeniul public. Asta s-a întâmplat prin intermediul programului PNDL susținut de PSD la nivel național. Sperăm că în viitorul apropiat să rezolvăm această problemă și să avem drumuri asfaltate, așa cum ni le dorim toți.

Spuneți-mi vă rog despre echipa dumneavoastră de consilieri.

Am o echipă de consilieri cu foarte multă experiență, printre care un fost primar care a ieșit la pensie și pe care l-am rugat să fie aproape de noi. Oamenii în vârstă întotdeauna sunt bineveniți cu sfaturile și cu lucrurile bune pe care le-au făcut, dar să ne și ajute cu experiența lor. Aceștia sunt oameni pe care te poți baza, care au funcții importante, care conduc anumite societăți.

Câteva cuvinte de final pentru cititorii noștri.

Eu sper că în următorii ani toți locuitorii comunei și toți oamenii să încercăm să ne înțelegem mai bine. Aș vrea să ne înțelegem, să fim uniți, pentru că de la înțelegere și unire, toate duc numai la lucruri bune. Toți avem greșeli, dar trebuie să ne iertăm unii pe alții când greșim unul față de celălalt. Îmi doresc să punem umărul toți împreună. Numai așa poate prospera o comună și o comunitate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 iulie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...