Interviuri, Locale, Politica, Stiri

Interviu cu Mircea Augustin Trifan, candidatul PSD Alba la primăria orașului Cugir

Bună ziua, spuneți-ne câteva lucruri despre dumneavoastră.

Mă numesc Mircea Augustin Trifan, sunt născut în Cugir în 1972, sunt căsătorit, am două fetiție, una de 14 ani și una de 6 ani. Experiența mea profesională a debutat în 1991, fiind angajat la Uzina Mecanică Cugir în cea mai tehnologizată secție – Secția Sculărie, unde am lucrat ca muncitor, având meseria de strungar. De aici am plecat la studii la Universitatea Tehnică din Timișoara pe care am absolvit-o în anul 1998, devenind inginer. După terminarea facultății am îndeplinit succesiv funcțiile de inginer, șef sector, șef secție, inginer șef la S.C. Apa CTTA Alba, sucursala Cugir. De asemenea sunt mândru că în perioada 2013 – 2016 respectiv 2017 – 2019, am fost numit în funcția de director general la S. Fabrica de Arme Cugir S.A. și respectiv la S. U.M. Cugir S.A., unități fanion ale industriei din Cugir.

De ce sunteți mândru de această perioadă ?

Fiindcă în această perioadă cât am fost director general am reușit pentru prima dată de la înființarea S. Fabrica de Arme Cugir S.A. din 2004, să fie pe profit operațional. La demiterea mea, pot să spun abuzivă de la S. Fabrica de Arme Cugir S.A., am lăsat în contul societății o sumă consistentă care a asigurat continuitatea activității pentru o perioadă bună de timp. Atât la S. Fabrica de Arme Cugir S.A. cât și la S. U.M. Cugir S.A. în calitatea mea de director general, prioritățile mele au fost condițiile de muncă, salariile și bineînțeles, demararea celui mai mare program de investiții. După a doua demitere a mea de către Guvernul liberal, am revenit la S.C. Apa CTTA Alba, sucursala Cugir, ocupând în prezent funcția de inginer șef.

Deci lucrați în Cugir, vă petreceți majoritatea timpului în Cugir?

Sunt cugirean, iar prin natura funcției mele actuale, am avut ocazia să cunosc foarte bine orașul și problemele cu care se confruntă locuitorii orașului Cugir. Vreau să vă spun cu strângere de inimă, că văzând alte orașe sau chiar comune din județ, care în ultimii ani au cunoscut o dezvoltare urbanistică și o creștere a nivelului de confort al cetățenilor, pe care orașul nostru din păcate, nu a atins-o.

Acum 4 ani ați candidat din partea PSD la primăria orașului Cugir. Cum a fost experiența?

Întotdeauna când candidezi pentru o funcție de demnitar public cum este cea de primar, te alegi cu o experiență, o experiență benefică în primul rând datorită faptului că ai ocazia să stai de vorbă cu mulți oameni, și le afli problemele, necazurile și uneori chiar și bucuriile. Vă spuneam mai devreme că am văzut orașe și chiar comune din județ care au luat-o înaintea Cugirului, lucru care mă doare, și care m-a determinat să intru în cursa pentru ocuparea funcției de primar al orașului.

De ce credeți că până acum cugirenii nu au votat un PeSeDist?

Este o întrebare foarte bună, m-am întrebat de multe ori cum se face că într-un oraș eminamente muncitoresc, au fost aleși până acum numai primari proveniți de pe dreapta eșicherului politic. Ne-am propus ca împreună cu echipa mea de consilieri PSD, să schimbăm fața orașului nostru, și în primul rând să arătăm că se poate face o administrație pentru oameni. Și vă mai spun un singur lucru, oricât ar demoniza unii și alții Partidul Social Democrat și pe pesediști, eu sunt mândru că sunt pesedist, pentru că indiferent de funcția pe care am avut-o, mai mare sau mai mică, am fost întotdeauna alături de oameni și am încercat să-i ajut pe toți în măsura în care a fost posibi.

Care sunt principalele puncte din programul dumneavoastră cu care veniți în fața electoratului?

Cu siguranță vom avea timp pe parcursul campaniei electorale să discutăm în amănunt despre programul Partidului Social Democrat pentru orașul Cugir. Acum vreau să vă spun câteva puncte principale care vor sta în atenția noastră și pentru care ne vom lupta să se concretizeze în următorii patru ani:

 Dezvoltarea la nivel european a infrastructurii și a utilităților, pentru sporirea gradului de confort al cetățeanului. E timpul ca în orașul nostru să poți circula, normal cu mașina pe drumuri asfaltate sau pieton fiind pe trotuare modernizate;

 Vom susține în continuare dezvoltarea Spitalului Orășenesc Cugir, atât prin dotare tehnică, cât și atragerea de medici și specialiști din toate specialitățile;

 Învățământul rămâne o prioritate și vom sprijinii toate școlile și liceele din oraș;

 Amenajarea celor două piețe ale orașului în beneficiul atât al locuitorilor, cât și a producătorilor agricoli;

 Identificarea și dezvoltarea zonelor de agrement ( ștrand, parcuri cu zone verzi, zone pentru picnic, etc.);

 Accesarea de fonduri europene pentru amenajarea parcărilor.

Am enumerat câteva din principalele probleme ale locuitorilor, a căror rezolvare se găsește în programul nostru cu care vom veni în fața cetățenilor și îi asigurăm pe aceștia că împreună cu echipa mea de consilieri vom fi aproape de oameni și depunem tot efortul pentru a face din Cugir, un oraș modern, în care tinerii să se întoarcă și să-și găsească un rost, iar persoanele vărstnice să aibă o viață liniștită și sigură.

Ce ne puteți spune despre echipa dumneavoastră de consilieri?

Echipa nostră de consilieri este formată din oameni de calitate pe care cugirenii sper să îi voteze. Este foarte important ca primarul să aibă majoritate în consiliul local pentru a putea promova proiectele pentru oraș. Din echipa de consilieri îl amintesc pe Gheorghe Sava, o persoană valoroasă, motivată care se poate implica și din calitatea de consilier. A fost director la Fabrica de Arme, are experiență de conducere. De asemenea domnul Mircea Simu, jurist la Fabrica de Arme, a fost director de calitate, are o mare notorietate și credibilitate în oraș. Din echipa mea mai face parte și președintele organizației de tineret Valentin Mihu, un alt tânăr de valoare cu care sunt sigur că putem să implementăm proiecte care să ajute la dezvoltarea urbei noastre. Nu în ultimul rând trebuie să vă spun că avem pe listă doamne, menționez aici pe doamna doctor Julieta Isalie, un medic apreciat, pe doamna Mihaela Bota o doamnă cu expertiză în domeniul achizițiilor publice.

La final de interviu, ce doriți să le transmiteți cititorilor noștri?

Transmit cititorilor Ziarului Apulum multă sănătate și să aibă încredere în noi!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 iunie 2020

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...