Interviuri, Locale, Politica, Stiri, Stiri Blaj

Interviu cu Dorin Voina, candidatul din partea Partidului Social Democrat la Primăria municipiului Blaj

Vă rog să ne spuneți câte ceva despre dumneavoastră.

Sunt un om harnic, am muncit toată viața. Sunt un om onest, nu am avut niciodată probleme cu legea și un om ambițios. Am făcut o facultate. Sunt inginer de profesie. Am lucrat 15 ani la o societate comercială mare, după care m-am axat pe o afacere proprie la o firmă și conduc această firmă de 13 ani. Am creat locuri de muncă, am extins firma de la șapte-opt angajați și a, ajuns la 32 de angajați.

Vă rog să ne spuneți care sunt planurile dumneavoastră daca veți ajunge primar în Blaj?

Planurile mele sunt pentru o dezvoltare durabilă a Blajului care nu se poate face fără o mai bună accesare a fondurilor europene. Blajul este un oraș mai mic și veniturile sunt destul de reduse. Pentru o dezvoltare cât mai bună e obligatoriu să ne axăm pe fonduri europene care sper că vor fi mai mari în acest exercițiu financiar 2020-2027. Atragerea de fonduri europene este obligatorie pentru un oraș micuț, nu e altă cale de dezvoltare.

Care sunt problemele de infrastructură în Blaj?

Infrastructura în municipiul Blaj ar putea fi îmbunătățită pentru că mai sunt străzi care nu beneficiază de canalizare. Se mai pot construi niște locuri de joacă pentru copii. Avem o problemă în domeniul în domeniul impozitelor este o probllemă pentru că la noi sunt printre cele mai mari impozite din țară. Așa a dorit actualul primar, impozitul fiind totuși o taxă grea. Pentru firmele din Blaj este ca și o chirie în propriile spații. Este foarte greu pentru o societate comercială sa le plateasca mai ales acum cu pandemia.

Multe societăți nici nu au putut să isi desfășoare activitatea și impozitele trebuiesc plătite, pacat ca acestea nu au scutirea de impozit dacă nu lucrează. Taxele pentru locuitorii se mai pot reduce pentru că nu sunt venituri foarte mari, taxele sunt de exemplu mai mari decât în Alba Iulia. O altă problemă se referă la reîncadrarea străzilor. Nu mi se pare normal ca o stradă care aproape de centrul orașului să fie în zona C și una care e la marginea Blajului să fie în zona A. Mai este de rezolvat problema extinderii transportului local transportul local care este destul de slab și toată lumea circulă cu mașina pentru că nu sunt autobuze sau alt mijloc de transport. Trebuie angajată o firmă prin licitație care să ofere acest serviciu locuitorilor Blajului. Trebuie organizată și colectarea selectivă a gunoiului. În prezent nu se face o colectare selectivă a gunoiului și poate și din cauza asta taxa la gunoi este destul de mare. Oamenii se plâng că veniturile lor nu sunt foarte mari și trebuie să plătească foarte mult la gunoi. Dacă s-ar colecta selectiv s-ar mai reduce taxele pentru gunoi.

Vă rog frumos să ne spuneți câteva cuvinte despre echipa dumneavoastră de consilieri.

Avem o echipă dinamică cu oameni tineri, dar și oameni cu experiență. Cred că avem o echipă puternică și sunt oameni care vor să pună osul la treabă, ca să putem să ne dezvoltăm cât se poate de mult. Avem printre candidații la posturile de consilieri ingineri, profesori, asistenți,avem multe categorii sociale. Nu putem să ne dezvoltăm dacă nu punem bază pe toate categoriile de oameni.

Vă rog frumos să ne spuneți și câteva cuvinte pentru cititorii noștri.

Eu sper că împreună cu această echipă și cu puterea noastră de muncă să putem să dezvoltăm Blajul care poate să fie și mai frumos decât este in momentul de fata. Cred că se poate face acest lucru. Cred că administrația locală de acum s-a cam perimat și cred că ar fi nevoie de o schimbare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...