Interviuri, Locale, Politica, Stiri, Stiri Ocna Mures

Interviu cu domnul inginer Jinaru Ion Daniel, președintele PSD Ocna Mureș și candidatul PSD Alba la primăria Ocna Mureș

V-aș ruga să ne povestiți câteva lucruri despre dumneavoastră.

În primul rând să încep cu începutul. Sunt născut în Timișoara. Am terminat studiile tot în Timișoara. Ultimele studii au fost în cadrul Universității Politehnica din Timișoara, Facultatea de Management în Producție și Transporturi, secția Inginerie economică. Am început activitatea profesională ca antreprenor și în momentul de față continui această activitate frumoasă, plăcută și interesantă.

Se spune că oamenii buni din administrație sunt cei care au făcut și altceva înainte nu doar administrația adică au fost antreprenori sau directori sau au avut un management înainte.

Experiența profesională pe partea de administrație întotdeauna este un plus și aportul de multe ori și-l aduce experiența în zona privată. Câteodată se poate întâmpla ca oamenii din administrație să nu simtă pulsul zonei private. Drept urmare nici nu reacționează la multe situații unde ar fi nevoie de implicare.

Spuneți-ne de ce sunteți președintele organizației Ocna Mureș și cum ați ajuns să fiți candidatul PSD pentru primăria Ocna Mureș.

Da așa este. Am început colaborarea cu PSD în toamna anului trecut, odată cu începerea campaniei pentru alegerile pentru funcțiile de europarlamentar și totodată am participat la câteva acțiuni împreună cu colegii de la PSD. În momentul respectiv eram președintele UNPR pe județ și existând o inițiativă și o colaborare la nivel central și la nivel național am participat la acțiuni comune. Pe lângă zone ca Blaj, Aiud am participat și la Ocna Mureș, am întâlnit persoane cu un suflet mare, oameni frumoși, oameni implicați, oameni care la momentul respectiv căutau altceva decât exista în Ocna Mureș. Am considerat că este o provocare și am căzut la înțelegere cu președintele PSD Alba, domnul Ioan Dîrzu să preiau organizația de la Ocna Mureș și să mă ocup de reîmprospătarea și îmbunătățirea activității acestei organizații. Asta s-a întâmplat și deocamdată sunt în faza de candidat pentru funcția de primar al orașului Ocna Mureș.

Oamenii locului spun că de multe ori anumite localități sunt conduse mai bine de oameni care nu sunt neaparat din locul respectiv. Se pare că ei își dau interesul mult mai mult ca cei din zona respectivă și un alt argument ar fi că nu angajează nimic pe pile, adică ei nu cunosc foarte multă lume în zona respectivă. Ce părere aveți de această opinie a locuitorilor?

Da, de multe ori este adevărat ceea ce afirmați. Pentru a decide să mă implic în Ocna Mureș, printre câteva aspecte care m-au făcut să mă implic acolo a fost relația de amiciție și prietenie cu câteva persoane, ceea ce în alte localități nu le-am avut și la îndemnul lor, la consultările cu aceștia am reușit să ajungem la un numitor comun.

Deci niște oameni din Ocna Mureș v-au propus și v-au convins că dumneavoastră ați fi bun pentru funcția de primar?

Tocmai pentru aceste considerente. Că nu sunt originar din Ocna Mureș, că am o viziune diferită față de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în Ocna Mureș și totodată nu am afinități în Ocna Mureș. Drept urmare am toate premisele să duc o administrație curată și eficientă.

De ce credeți că acum patru ani locuitorii din Ocna Mureș nu au votat un pesedist?

După Revoluție, până în zilele noastre nu s-a ales la scrutinul pentru alegeri locale îm funcția de primar un membru al PSD. Dintotdeauna oamenii au avut înclinații de dreapta, au simpatizat latura de dreapta, dar există totodată un bazin electoral de stânga foarte important. Sunt acei oameni care în urma falimentării anumitor întreprinderi de stat foarte cunoscute, Soda Ocna Mureș și alte societăți de stat care de-a lungul anilor au fost desființate. Acei oameni au rămas oarecum în aer și au rămas fără locuri de muncă, fără alte posibilități de dezvoltare, de trai. Drept urmare au devenit oameni cu nevoi pe asistență socială, pe ceea ce reprezintă electoratul PSD și ceea ce reprezintă domeniul de acoperire al PSD.

Sunt voci care spun că un pesedist sau un primar PSD, venind în locul unui vechi primar PNL, adică un primar care a avut peste trei mandate, ar face lucruri de trei patru ori mai bine pentru a demonstra că el poate.

Drept urmare există foarte multe exemple în țară unde, după mai multe mandate duse de către primari liberali și și nu numai, au fost câștigate în urma unor campanii eficiente și curate sincere de către candidați ai Partidului Social Democrat și ai altor partide de stânga și au avut un real succes în administrația care au dus-o.

Infrastructura e mereu o provocare pentru orice edil. Cum se poate îmbunătăți infrastructura Ocna Mureșului în următorii patru ani?

Pai să revenim un pic la fostele două mandate ale actualului edil din Ocna Mureș în care s au accesat fonduri din cadrul programului PNDL, program propus de PSD ales de PSD. Au fost modernizate drumuri au fost modernizate instalații de canalizare, instalații de apă într-o oarecare măsură. Aș vrea să fac o paranteză. În momentul de față Ocna Mureș are nevoie de o îmbunătățire semnificativă a calității apei potabile și de uz casnic.

În ultima perioadă au fost foarte multe plângeri în acest sens și una dintre temele mele principale de campanie și de dezvoltare a orașului ar fi îmbunătățirea semnificativă a calității apei în oraș. Drumurile la fel nu trebuie neglijate. Sunt suficiente posibilități de finanțare pentru a dezvolta infrastructura rutieră din localitate. Bineînțeles că există zone importante ale orașului care au nevoie de o îmbunătățire și reîmprospătare a asfaltului. Automat și circulația pietonală este foarte importantă, circulația mijloacelor pe două roți, biciclete și alte mijloace de locomoție. Drept urmare pistele de biciclete sunt o alternativă foarte importantă într-un oraș ca Ocna Mureș care are nevoie de o dezvoltare serioasă.

Dacă tot v-ați hotărât să candidați la Primăria Ocna Mureș înseamnă că aveți și o echipă de consilieri. Ce ne puteți spune despre această echipă?

Pot spune că este o echipă în mare parte formată din oameni tineri, oameni cu perspectivă, oameni pregătiți, oameni serioși.

Important este să spun totodată că sunt oamenii nepătați. Avem și persoane mai în vârstă. În folclorul nostru sunt proverbe cum ar fi ”dacă nu ai bătrâni să îți cumperi”. Noi nu avem nevoie să cumpărăm pentru că avem bătrâni de valoare, oameni cu experiență profesională bogată și oameni suficient de implicați. Acum pe lista de candidați persoane din mai multe domenii de activitate cum ar fi învățământ, cum ar fi medicina. Avem juriști, avem și oameni simpli, oameni cu meserii foarte frumoase, oameni pricepuți și pasionați de ceea ce fac. Drept urmare avem cam din toate categoriile sociale și importante.

Ce le transmiteți cititorilor noștri la final de interviu?

Vreau să transmit faptul că odată cu candidatura mea și a colegilor mei de pe lista de consilieri vor avea o alternativă serioasă la administrația publică locală actuală și totodată venim cu un plus de rigoare și poftă de muncă, de afirmare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...