Interviuri, Locale, Stiri, Stiri Apuseni

Interviu cu domnul Florin Nistor, candidat pentru primăria orașului Zlatna din partea Partidului Social Democrat.

Spuneți-ne câteva lucruri despre dumneavoastră.

Sunt un om simplu ca și orice cetățean al orașului Zlatna, am 34 de ani, sunt președintele PSD Zlatna, fost șef al Autorității Rutiere Române de Alba. Locuiesc în zonă, la Izvorul Ampoiului. Sunt căsătorit, avem o fetiță.

Spuneți-mi vă rog ce vă recomandă pe dumneavoastră pentru acest post de primar al Primăriei Zlatna?

Eu cred ca experiența pe care o dețin mă recomandă, dar și funcția de consilier local. Chiar dacă sunt în primul mandat, am reușit să acumulez o vastă experiență și în acest sens. Părerea mea este că sunt lucruri foarte importante care trebuie făcute în orașul nostru și aș vrea să menționez că de peste 25 de ani avem aceeași conducere. După tot acest timp orașul a rămas sărac, fără locuri de muncă și suntem sătui că, înaintea campaniilor electorale ni se tot promit foarte multe lucruri care de multe ori nu sunt realizate. Aceste lucruri s-au mai promis de la mandat la mandat. Eu zic că cu mai multă implicare se poate. Aș vrea să aduc în discuție o realizare pe care am făcut-o chiar eu personal: am deschis un centrul local APIA la Zlatna și am cuprins mai multe zone de pe munte: Meteș, Zlatna, Almașu Mare, Abrud, Bucium în acest proiect la care s-a muncit foarte mult, am fost foarte implicat, iar indiferent cât de mult timp liber mi-a ocupat, important pentu cetățeni a fost că l-am realizat. Asta a fost prima propunere pe care am făcut-o și am realizat-o în mandatul de consilier local pentru orașul Zlatna. Am făcut și alte proiecte, diferite drumuri, cămine culturale și multe altele proiecte benefice, totul pentru a aduce o calitate a vieții mult mai bună în comunitatea mea.

De ce credeți că acum patru ani locuitorii Zlatnei nu au votat un pesedist? Ați candidat?

Da, am candidat și poate mulți dintre ei au crezut că sunt prea tânăr. Asta mi se spunea. Considerăm că toți tinerii și majoritatea trebuie să aibă o șansă ca să dovedească ce pot să facă. Am primit-o, dar nu am fost până acum primar. Am deținut patru mandate în Consiliul Local. Eu mi-am făcut treaba ca și consilier local, am făcut proiecte de hotărâre pentru că mi se pare normal în calitate de consilier local să și muncim dacă am ajuns acolo.

Am făcut cum v-am spus un centrul local APIA cu sprijinul Guvernului și al domnului ministru Daea și a domnului deputat Dîrzu. Ne-am implicat și le-am analizat. Ce m-a deranjat pe mine personal, când am inițiat eu proiectul și l-am și finalizat, surse din primărie spuneau că primarul era foarte supărat și amenința anumiți angajați ai primăriei că îi dă afară pentru că au participat la deschidere.

A fost un câștig pentru pentru Zlatna și pentru pentru toate localitățile din zonă pentru că acum cetățenii de aici nu mai trebuie să se deplaseze la Alba Iulia 30, 40 de kilometri sau poate chiar mai mult, 50, 60 de km pe zona de munte. Cele mai importante proiecte sunt cele care presupun crearea de locuri de muncă, redeschiderea spitalului și multe alte proiecte care trebuie făcute, pentru că de 25 de ani am rămas tot așa, fără locuri de muncă, fără spital, fără agenție de finanțe. Majoritatea tinerilor au plecat în străinătate. Deci practic suntem într-un stadiu să devenim comună, ca și oraș.

În afară de redeschiderea spitalului ca și proiect principal, am în prim plan atragerea investitorilor și crearea de noi locuri de muncă deoarece deținem platforma industrială și orașul nostru, de la închiderea combinatului, a rămas fără locuri de muncă.

Investitorilor le putem oferi clădiri, dar cel mai mult le putem oferi teren pe platforma industrială în care se poate desfășura activitatea.

Cum se poate îmbunătăți infrastructura Zlatnei?

Dacă este să discutăm despre infrastructură, aș vrea să menționez proiectele care sunt în derulare și aș menționa proiectul Valea Morilor care de fiecare dată s-a promis că se finalizează și doar o parte s-a făcut. Extinderea centurii orașului Zlatna ar trebui făcută, carosabilul acolo este impracticabil și s-au pus indicatoare de interes pentru traficul greu în oraș. Mai putem discuta de extinderea rețelei de apă și canalizare, iluminatul public pe satele aparținătoare localității. Aș vrea să menționez problema cu platformele de gunoi din oraș, unde ori de câte ori trecem prin oraș toate gunoaiele sunt împrăștiate și ar trebui să se ia măsuri. Contractul cu firma de salubrizare este, dar s-a modificat de două, trei ori și a rămas în izbeliște. Am atras atenția asupra acestei probleme în foarte multe ședințe, dar pentru că majoritatea este de partea lor, a acutualilor conducatori din PNL, aceștia au decis cum au vrut ei.

Ce ne puteți spune despre echipa dumneavoastră de consilieri?

Avem o echipă cu oameni cu experiență, oameni de la noi din zonă, localnici foarte bine implicați pentru a rezolva problemele cetățenilor. Sunt cu toți oameni de viitor alături de care sunt convins că voi face treabă bună pentru orașul Zlatna.

Vă urăm succes în continuare și la cât mai multe planuri împlinite.

La fel vă urez și eu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...