Interviuri, Locale, Stiri

Interviu cu domnul Andrei Socaci, candidat la funcția de primar al comunei ÎNTREGALDE

Înainte de orice vă rog să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Bună ziua. Înainte de toate aș vrea să spun că sunt născut în zona Blajului, pe Târnave, în 1969. În 1983 am intrat în cadrul Liceului Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia pe care l-am absolvit în anul 1987. Ulterior am dat examen și am intrat la școala Militară de Ofițeri Activi de Geniu la Râmnicu Vâlcea absolvind în 1990. Am fost repartizat într-o unitate militară din Alba Iulia unde timp de zece ani am desfășurat activitatea instructiv-educativă, formând militarii în termen, circa trei seri în fiecare an. Începând din anul 1999 am aplicat la o funcție de ofițer pirotehnist la Inspectoratul de Situații de Urgență Alba unde mi-am desfășurat activitatea până în anul 2009. În acest domeniu am avut contact foarte mult cu primăriile din județ, desfășurând activități de îndrumare și control pe linia situațiilor de urgență astfel încât eu consider că cunosc foarte bine problematica existentă la nivel de primărie.

Vă rog să ne spuneți ce fapte sau aptitudini v-ar recomanda ca primar al acestei comune.

Întotdeauna am spus că trebuie te uiți un pic de unde a plecat un om și unde a ajuns într-un timp dat. În primul rând un primar trebuie să fie un bun gospodar, să înțeleagă problemele oamenilor, să-i ajute în permanență, să fie lângă ei. să-i îndrume pentru a reuși. Având în vedere că este o zonă destul de îmbătrânită, îmi doresc foarte mult să se populeze zona cu tineretul care în momentul de față este plecat în mediul urban.

Ce ne puteți spune despre proiectele dumneavoastră?

Din momentul în care am luat decizia să candidez am analizat foarte bine oportunitățile care există la nivel comunal. De asemenea am studiat strategia de dezvoltare economico-socială la nivel de comună întocmită pentru perioada 2016-2020. Am observat că în acest program sunt inserate o serie de probleme care, deși au fost planificate a se realiza, nu s-a insistat pe ele. Am observat că se indica sursa, finanțarea, dar efectiv la nivelul primăriei nu s-a insistat în a se întocmi proiecte europene. Din datele pe care le dețin, în afară de achiziția unui buldo-excavator pe domeniul situațiilor de urgență, nu s-a acționat în acest sens. Anul acesta s-au turnat primii kilometri de asfalt la nivel de comună printr-un proiect finanțat din fonduri europene, dar proiect făcut de către Consiliul Județean. Este un drum județean, un drum cu o lungime de aproximativ 7 km. Pe viitor eu mi-am propus să accesez fonduri europene pentru dezvoltarea drumurilor pentru care îmi revine responsabilitatea de drumuri comunale. Ar fi drumul Întregalde-Sfârcea. Voi dori să finalizez inclusiv drumul de la Întregalde până în Mogoș întrucât am spus că este doar un segment de circa 7 km asfaltat în momentul de față, urmând ca încă 9 km să acționăm astfel încât să obținem fonduri pentru a ajunge să ne unim cu Transalpina.

Ce ați putea să ne spuneți despre echipa dumneavoastră de viitori consilieri?

În momentul de față am avut o singură ședință cu organizația locală unde din păcate nu s-au prezentat foarte mulți membri, dar ne-am propus să adunăm organizația PSD și se alegem în funcție de capacitatea fiecăruia de a organiza.

Puteți să le spuneți câteva cuvinte de final cititorilor.

Mi-am și propus să nu critic adversarii. Vreau să prezint doar proiectele cu care voi veni în fața cetățenilor. Sunt conștient în ce mă bag și că mă așteaptă o perioada grea, nu atât lupta cât activitatea ulterioară. Nu o să mai am liniștea pe care o am în momentul de față, dar doresc foarte mult să dezvolt comunitatea și să înfrumusețez zona, cel puțin la nivelul comunei Ciugud.

Vă mulțumesc mult de tot. Să dea Dumnezeu să reușim împreună.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 iulie 2020

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...