Actualitate, Comunicate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Interpelare a grupului de consilieri județeni ai PSD Alba, adresată președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel

INTERPELARE

Adresată domnului Președinte al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, de către grupul de consilieri județeni ai PSD Alba, în contextul mediatic generat de „ Conflictul de interese în afacerile lui Barna pe fonduri UE cu Consiliul Județean Alba”, (citat din Jurnalul Național, nr. 485/21 octombrie 2019)

Domnule Președinte , vă solicităm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

1. Care a fost procedura folosită de CJ Alba pentru a selecta ca și consultant, partener și/sau furnizor compania domnului Dan Barna – SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL?

2. Care au fost criteriile folosite pentru a selecta proiectele elaborate împreună cu DCG spre co-finanțare de către CJ Alba?

3. În ce măsură domnule Ion Dumitrel ați avut discuții personal cu reprezentanții companiei Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare și / sau cu domnul Dan Barna pentru a selecta ca și consultant, partener și/sau furnizor compania domnului Dan Barna?

4. În contextul informațiilor date publicității de către riseproject.ro, ce măsuri va întreprinde CJ Alba condus de dumnevoastră pentru a investiga situațiile apărute și a verifica activitățile / operațiunile desfășurate de doamna Magdalena Bene?

5. Care au fost atribuțiile de serviciu ale doamnei Magdalena Bene? Cine le-a stabilit? Cum și de când a fost angajată doamna Magdalena Bene în cadrul CJ Alba?

6. Cum explicați domnule Ion Dumitrel faptul că proiectul desfășurat cu fonduri europene „SES-am Deschide-te” a inclus croitoria condusă de sora domnului Dan Barna și o tipografie căpușată sistematic, conform informațiilor media? Cine este responsabil la nivelul CJ de selectarea acestor proiecte?

7. Cum explicați domnule Ion Dumitrel faptul că proiectul desfășurat cu fonduri europene „Punți Comunitare”, se află deja sub investigația DLAF pentru că ați finanțat din banii contribuabilului o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate? Cine este responsabil la nivelul CJ de selectarea acestor proiecte?

8. Este adevărat domnule Ion Dumitrel că ați semnat personal documente legate de proiectele menționate?

9. Există la nivelul Consiliului Județean Alba documente care să ateste verificări/auditări interne sau externe, realizate din proprie inițiativă sau solicitate prin sesizări, privind legalitatea implementării proiectelor pe fonduri europene , și inclusiv pe cerințele de evitare a conflictului de interese pentru managerii de proiecte?

Domnule președinte Ion Dumitrel așteptăm răspunsul dumneavoastră în scris, în termenul legal de cel mult 15 zile.

Cu respect,

DUMITRU BOGDAN-MIHAI

LUCA NICOLAE

MATEI IOAN

MUREŞAN CORNELIU

OŢOIU MARCEL

PRODAN GHEORGHE LUCIAN

PUŞCĂ NICOLAE

RADU CĂLIN

SANDEA DORIN GHEORGHE

Alba Iulia

24.10.2019

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 octombrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...